ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ο χαιρετισμός της Ευ. Λιακούλη στην εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για τη βράβευση των μαθητριών και μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας, που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής απένειμε βραβεία σε μαθητές και απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας, να συμμετάσχω στη σημερινή εκδήλωση, για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών μας, που κατάφεραν να διακριθούν στους εξαιρετικά απαιτητικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Μας δίνουν καθημερινά ελπίδα και αισιοδοξία για το καλύτερο μέλλον που θα δημιουργήσουν. Μας δίνουν να καταλάβουμε τη σημασία που έχει η στήριξη της δημόσιας παιδείας, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους και να τονίσω τη μεγάλη αξία που έχει η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και η πρόσβαση σε αυτήν για όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής αφετηρίας. Η δημόσια παιδεία αποτέλεσε για την ελληνική κοινωνία διαχρονικά “βαγόνι” κοινωνικής κινητικότητας και ανόδου, μέσω της απόκτησης γνώσεων, της σφυρηλάτησης του χαρακτήρα και της προσήλωσης στην πρόοδο.

Η νέα γενιά πάντοτε αποτελούσε τη δύναμη της προόδου, με την κριτική σκέψη και την αμφισβήτηση. Έτσι κι εσείς παιδιά, τα χρόνια αυτά του σχολείου και μετέπειτα των σπουδών σας, πρέπει να αφεθείτε ελεύθερα να προβληματιστείτε για το τι μπορεί να πάει καλύτερα, να αμφισβητήσετε παραδοχές που μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν.

Πρέπει να είναι πυξίδα όλων μας, το να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, ήδη από τα χρόνια του σχολείου, να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο αναγνώρισης του κόπου τους, υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Είναι σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να ακούγονται και να είναι ενεργά παρόντες στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, έχει δείξει το δρόμο, έχει αναδείξει νέους ανθρώπους της κοινωνίας και της εργασίας σε θέσεις ευθύνης, και στη Βουλή και στο κόμμα και βέβαια στη νεολαία του.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας, να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με την ασφάλεια ότι δεν θα υποτιμηθεί ποτέ ο κόπος και η επιτυχία τους, ότι θα ακούγονται πάντα ισότιμα στο δημόσιο διάλογο, που τόσο έχει στερηθεί, δυστυχώς, τη φωνή και τη σκέψη τους.

Είναι καθήκον όλων μας, να διασφαλίσουμε, πως θα έχουν τη δυνατότητα, με τις ιδέες, τον κόπο και την αλληλεγγύη τους, να διαπρέψουν εδώ, στον τόπο μας, και να τον κάνουν καλύτερο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ