ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόοδο των εργασιών των έργων σε σχολεία του Δήμου Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος  Θανάσης Νασιακόπουλος ύστερα από επί τόπου επίσκεψή του.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της αδήριτης ανάγκης να αποκατασταθούν οι όποιες ζημίες προέκυψαν στα σχολικά κτίρια ύστερα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή μας.

Τα κτίρια αυτά, το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου και Δημοτικό Σχολείο Ζαππείου κρίθηκαν «κατάλληλα» μετά  τη διαδικασία μετασεισμικού ελέγχου για άμεση χρήση, με την προϋπόθεση της ‘’άρσης επικινδυνότητας’’.

Η επισκευή τους κρίθηκε αναγκαία και επείγουσα για να μειωθεί η ταχεία επέκταση της καταστροφής, καθώς και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε τυχόν επόμενη σεισμική δόνηση.

Το Τμήμα Τεχνικών Έργων & Συγκοινωνιών του Δήμου Κιλελέρ προχώρησε στη σύνταξη της μελέτης έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ» προϋπολογισμού 300.000,00€ (241.935,48 + 58.064,52 Φ.Π.Α. 24%) για την επισκευή τους.

Ο  Θανάσης Νασιακόπουλος σε δήλωσή τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με τις συγκεκριμένες εργασίες στα σχολικά κτίρια αποκαταστήσαμε τις όποιες ζημιές προκλήθηκαν σε αυτά ύστερα από τους σεισμούς του 2021. Τα παραδίδουμε απολύτως ασφαλή και ανανεωμένα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Κιλελέρ βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους,  επιλύοντας τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αναφύονται».

Το Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης, Βάνα Χλιάπη –Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ