ΤΟ ΝΕΟ 23ΜΕΛΕΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πρόεδρος ο Χρήστος Αθανασιάδης και Γραμματέας ο Νίκος Παπαδόπουλος

Στην έγκριση του Καταστατικού και στον ορισμό 23μελούς προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και 3μελής Ελεγκτικής Επιτροπής, προχώρησαν χθες το βράδυ, τα ιδρυτικά μέλη της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, με σκοπό την αναγνώριση της Κίνησης ως νομικό πρόσωπο.
Με την πρώτη καταστατική Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτικό Κέντρο της Φαλάνης Λάρισας, ουσιαστικά ξεκινούν όλες οι νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες, ώστε- όπως προαναφέρθηκε- να γίνει επίσημη αναγνώριση του αγροτικού Σωματείου, από το αρμόδιο πρωτοδικείο της Λάρισας και ακολούθως να πραγματοποιηθούν εκλογές, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Καταστατικό της ΠΑΚ Θεσσαλίας, προβλέπεται στο 23μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διαχειρίζεται διοικητικά τη λειτουργία και θα εκπροσωπεί το Σωματείο, ότι θα υπάρχει και 7μελής Συντονιστική Επιτροπή που απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ., τους 4 αντιπροέδρους (ένας κάθε Περιφερειακής Ενότητας), τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία του Δ.Σ.
Έτσι λοιπόν, με βάση τη χθεσινή Γ.Σ. της ΠΑΚ Θεσσαλίας, η κατανομή των αρμοδιοτήτων του 23μελούς προσωρινού Δ.Σ. έχει ως εξής:
• Πρόεδρος: Χρήστος Αθανασιάδης (δημοσιογράφος αγροτικού χώρου)
• Αντιπρόεδρος Λάρισας: Χρήστος Παπαδημητρίου (αγρότης, Αντιδήμαρχος Ελασσόνας, πρώην πρόεδρος ΕΑΣ Ελασσόνας, αντιπρόεδρος Συλλόγου Αμπελουργών- Αμβυκούχων Ελασσόνας)
• Αντιπρόεδρος Καρδίτσας: Κώστας Αρχοντής (Αγροτοσυνδικαλιστής)
• Αντιπρόεδρος Τρικάλων: Γιάννης Σδράλης (πρόεδρος ΤΟΕΒ Ζάρκο Τρικάλων)
• Αντιπρόεδρος Μαγνησίας: Δημήτρης Μπανταβάνος (Αγροτοσυνδικαλιστής)
• Γενικός Γραμματέας: Νίκος Παπαδόπουλος (Αγροτοσυνδικαλιστής, πρώην βουλευτής)
• Ταμίας: Αργύρης Μπαϊραχτάρης (πρόεδρος Κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Τυρνάβου)
ΜΕΛΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ:
Λάζαρος Αποστόλου (μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, πρώην μέλος Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ) , Γιάννης Ζαχαράκης (πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας Αγιάς), Νίκος Κυρίτσης (μέλος Δ.Σ. συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ), Μαριάννα Μπανταβάνη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου), Θανάσης Ντούγκος (Γεωπόνος, αγρότης)
ΜΕΛΗ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
Θανάσης Διακόσιας (αγροτοσυνδικαλιστής), Χρήστος Νικόπουλος (αγροτοσυνδικαλιστής), Τάσος Σκούρας (πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλμυρού), Χρήστος Ξυραδάκης (πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου
ΜΕΛΗ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
Χρήστος Γκιώμπρης (κτηνοτρόφος), Γιώργος Μακρής (αγρότης), Μάριος Μακρής (γεωπόνος, πρώην μέλος Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ), Θανάσης Μπούρας (αγρότης)
ΜΕΛΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χρήστος Γκαγκαστάθης (αγρότης), Βασίλης Μπούτας (γεωπόνος), Νικολέτα Τζιορτζιώτη (γεωργοκτηνοτρόφος)
Παράλληλα, την 3μελή Ελεκτική Επιτροπή, η οποία θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αποτελούν οι εξής:
1. Βαγγέλης Δημητρακόπουλος (Οικονομολόγος)
2. Τάσος Υψηλάντης (ιδιοκτήτης Agrofarma)
3. Γιάννης Τσερτικίδης (πρόεδρος Καπνικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας)

Σε δηλώσεις τους, αμέσως μετά την Γ.Σ., τα στελέχη της ΠΑΚ Θεσσαλίας, ανέφεραν τα εξής: «Πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι, συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε με την ίδρυση της ΠΑΚ,, όπου μέσω αυτής της Κίνησης ,θέλουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας προς όφελος των αγροτών και πιο συγκεκριμένα:
• Να μπει και πάλι τάξη στις πληρωμές και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η διαφάνεια σε όλες τις πληρωμές
• Να θεσπιστεί δια νόμου, η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς, χωρίς εξαιρέσεις
• Να χορηγηθεί γενναία Ειδική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών σε όλους κτηνοτρόφους
• Να χορηγηθεί Ειδική ενίσχυση για την αγορά αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα) σε όλους γεωργούς
• Να μηδενιστεί η ληστεία της 10ετίας, με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής, που υποτίθεται καταργήθηκε αλλά στην πράξη ακόμα καταληστεύονται οι αγρότες με τους λογαριασμούς ρεύματος
• Να αποτραπεί το προβληματικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ, το οποίο είναι σε βάρος της πλειοψηφίας των αγροτών
• Να αλλάξει επιτέλους ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα, συμπεριλαμβάνοντας τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, με διατήρηση του Δημόσιου και Αλληλέγγυου χαρακτήρα του αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος, με ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας, από την εκτίμηση μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων.
• Να δημιουργηθεί μια νέα Αγροτική Τράπεζα, για παροχή ρευστότητας στους αγρότες και επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες και ανάγκες των παραγωγών
• Να ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη με απλά βιώσιμο τρόπο για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων παραγωγών
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιαγροτικοί νόμοι της τελευταίας 3ετίας, για τις λαϊκές αγορές, τις αγορές καταναλωτών, τους συνεταιρισμούς καθώς και τον νόμο για το τσίπουρο των διημέρων που το μετονομάζουν σε απλό απόσταγμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ