ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Αναφορά κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης προς τον ΥΠΑΑΤ γ. Γεωργαντά την επιστολή του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Ζ. Παρλίτση 

«Για πρώτη φορά μεγάλος αριθμός ενταγμένων κτηνοτρόφων από τις προηγούμενες προσκλήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας κρίθηκαν μη επιλέξιμοι» σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ζητώντας την άμεση άρση της αδικίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, κ. Ζήσης Παρλίτσης σύμφωνα με την οποία ζητά την άμεση εξεύρεση πόρων για την ένταξη στο πρόγραμμα της Βιολογικής κτηνοτροφίας όλων των ενταγμένων κτηνοτρόφων προηγούμενων προσκλήσεων.
Σύμφωνα με την επιστολή «στην τελευταία πρόσκληση 189/22614/27-1-2022 του μέτρου 11, ένας μεγάλος αριθμός ενταγμένων κτηνοτρόφων από τις προηγούμενες προσκλήσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας κρίθηκαν μη επιλέξιμοι, για πρώτη φορά από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο καθεστώς αυτό. Αυτό έχει ως συνέπεια να διαταραχθεί ο προγραμματισμός των παραπάνω κτηνοτρόφων καθώς και ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία διότι πλέον καθίσταται ασύμφορη η παραγωγή με βιολογικές πρακτικές.».
Επισημαίνεται εκτός από την οικονομική διάσταση και η κοινωνική διάσταση του θέματος για την ελληνική κτηνοτροφία και ζητείται η εξεύρεση πόρων για την ένταξη στο πρόγραμμα της Βιολογικής κτηνοτροφίας όλων των προηγούμενων ενταγμένων κτηνοτρόφων , «προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να κρατήσουν την ύπαιθρο ζωντανή και να στηρίξουν την τοπική και εθνική οικονομία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ