ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ

Κ. Αγοραστός : Βάλτε τη ζωή σας σε γερά θεμέλια με τη μόρφωση και πολλές ξένες γλώσσες …

Την ανάγκη συνεχούς μόρφωσης και ιδιαίτερα της εκμάθησης πολλών ξένων γλωσσών τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στους μαθητές της Φαλάνης κατά την τελετή του Αγιασμού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης

Θα σας θυμίσω τα λόγια του Κοραή, είπε ο κ. Αγοραστός, ότι «πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. Γι αυτό να χτίσετε την ζωή σας σε γερά θεμέλια με μόρφωση και ξένες γλώσσες. Ειδικά οι ξένες γλώσσες θα σας δώσουν ευκαιρίες και θα ανοίξουν ορίζοντες που δεν φαντάζεστε στη ζωή σας» σημείωσε ο κ. Αγοραστός απευθνόμενος προς τους 250  μαθητές του συγκροτήματος. Παράλληλα, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας στην εκπαίδευση και τις ανάγκες της και ζήτησε από τους μαθητές να φροντ΄θζουν τη προσωπική τους ασφάλεια από κάθε άποψη.

Την ίδια παράκληση απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης κ. Κώστας Λυγούρας, με αφορμή το θλιβερό περιστατικό της απώλειας της ζωής ενός νέου παιδιού από την Φαλάνη σε δυστύχημα με δίτροχο. «Είμαστε όλοι πολύ θλιμμένοι… Σας παρακαλώ πολύ να προσέχετε, η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό», κατέληξε ο κ. Λυγούρας.

Στους μαθητές μίλησαν ακόμη οι διευθυντές του Γυμνασίου κ. Αλέξης Καλέσης και του Λυκείου κ. Γιάννης Παπατόλιας, οι οποίοι σημείωσαν ότι η φετινή χρονιά ξεκινά xωρίς προβλήματα και ότι χάρη στη μέριμνα που λήφθηκε για την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με led το σχολείο κάνει ήδη σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια διανεμήθηκαν στους μαθητές τα νέα σχολικά τους βιβλία,  ενώ όλοι οι μαθητές, ένας προς ένας πέρασαν από την … αγιαστούρα του παπα-Βασίλη για τον καθιερωμένο αγιασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ