ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Χαιρετίζω την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους μαθητές μας, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών μας.

Τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές και οι μαθήτριες θα περάσουν για άλλη μία φορά την πόρτα τους γεμάτοι όνειρα, ελπίδες, αλλά και αγωνίες.

Η νέα χρονιά βρίσκει εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και της οικονομικής ανέχειας που διαρκώς επιδεινώνεται. Οι καθηλωμένοι μισθοί, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής και την κρίση ακρίβειας όλων των βασικών αγαθών έχουν οδηγήσει στην περαιτέρω φτωχοποίηση.

Παράλληλα βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην νεολαία, στην ελευθερία του τύπου και την δημοκρατία, με κορυφαίο ζήτημα τις υποκλοπές. Την ίδια στιγμή το δημόσιο σχολείο και η δημόσια εκπαίδευση στο σύνολό της βάλλεται από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν πρέπει όμως αγαπητοί μαθητές, να ξεχνάτε ότι η μόρφωση είναι ένας διαρκής αγώνας που απαιτεί προσήλωση στο στόχο, στις υποχρεώσεις, με υπομονή και επιμονή.

Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε ένα φωτεινό μέλλον.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, δύναμη, αισιοδοξία!
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ