ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

Η υποδειγματική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της 1ης Στρατιάς, που οδηγεί σε έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και την ενίσχυση του επιχειρησιακού και κοινωνικού ρόλου του στρατού στην πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρουσία του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπο Λαλούση και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Άγγελο Χουδελούδη. Στο πρόσωπό τους ευχαριστώ το Στράτευμα για την ετοιμότητά του, σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα αλλά και για την προσφορά του στην κοινωνία. Ο Στρατός αποτελεί ισχυρή δύναμη αποτροπής και ισχυρή δύναμη για την ειρήνη. Η άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί σε αποτελέσματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 404 Λάρισας, του Στρατοδικείου, η συντήρηση και διάσωση του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως με τις τοιχογραφίες του μεγάλου Λαρισαίου ζωγράφου Αγήνορα Αστεριάδη. Χρηματοδοτούμε και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα για την προμήθεια απαραίτητων μηχανημάτων έργου προκειμένου να συνεργαζόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις, όπως συνέβη στον Ιανό. Δημιουργούμε αξιόπιστο σύστημα για να μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Θέλουμε να ξέρουν ότι τους προστατεύουμε και όχι απλά να το πιστεύουν. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνεισφορά σας.»

Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ :

«Είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι στην Λάρισα, ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη για την υποδοχή και για την συνεργασία που έχουμε για το καλό του τόπου. Οι προκλήσεις είναι κοινές, υπάρχει συναντίληψη και κοινές προσπάθειες που οδηγούν στο αποτέλεσμα που ανέφερε ο Περιφερειάρχης. Ο στρατός είναι παρών, αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική αλληλεγγύη, ωστόσο θεωρώ πως αυτή η συνέργεια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πολλούς τομείς, στην ενεργειακή αναβάθμιση και στην προμήθεια μηχανημάτων, πραγματικά βοηθά τον τόπο. Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη για την στήριξη, την αγάπη που έχει προς τις ένοπλες δυνάμεις και τον στρατό και νομίζω πως αυτή η συνεργασία αποτελεί παράδειγμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ