ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ 16-17/9 ΤΟ 48o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ 

Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή και φέτος αναμένεται να συναντήσει χιλιάδες νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας – για ακόμη μία φορά – την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά.

Ο φετινός τίτλος: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”. Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, από τα οποία είναι εμπνευσμένο το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό.

Γιατί ο αγώνας μας ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η βαθιά πίστη ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή.

Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που γέννησαν την ελπίδα.

Οι αγώνες της νέας γενιάς, η συσπείρωσή της γύρω από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η επιλογή της να γράψει η ίδια το σενάριο της ζωής της ήταν το καθοριστικό σημείο που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις εξελίξεις. Έδειξε ότι αυτός είναι ο μοναδικός νικηφόρος δρόμος.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει η νεολαία τη μεγάλη ανατροπή στα σενάριά τους. Με τη ΚΝΕ και το ΚΚΕ πιο δυνατά, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα, το μόνο καλό σενάριο για τον λαό.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα (16-17/9) Παρασκευή Σάββατο , έχουν πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις, συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων , αφιερώματα -για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή «Η Σμύρνη μάνα καίγεται…» Μουσική – Αφηγηματική – Χορευτική Παράσταση με αφορμή τρεις σημαντικές επετείους: Τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, τα 100 χρόνια από την γέννηση του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλη καθώς και του συνθέτη Απόστολου Καλδάρα.κ.α.

Πιο συγκεκριμένα για τις θεματικές συζητήσεις:

Την Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή συζήτηση με θέμα: Ευρωπαϊκή και εθνική ενεργειακή πολιτική: «απελευθερωμένα» για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια για το λαό, με το Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής του ΚΚΕ.

Στη Νεανική Σκηνή Συζήτηση «Η κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση και το φοιτητικό κίνημα» με τον Παναγιώτη Κοδέλα γραμματέα περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ.

Το Σάββατο μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.