Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Ζ. ΜΑΚΡΗ

«“Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή” είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ και, σήμερα, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων φορέων, λειτουργεί ένα σχολείο μέσα σε μία φυλακή.

Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι, πάνω από 70% όσων αποφυλακίζονται, ξαναμπαίνουν φυλακή. Ωστόσο, απ’ όσους φοιτούν σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, καταλήγει ξανά στη φυλακή μόλις το 10%.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον αγιασμό, στους κρατούμενους των φυλακών, που θα φοιτήσουν στο 45ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται εντός των φυλακών και λειτουργεί για πρώτη φορά, προσθέτοντας:

«Μετά τις φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα Θηβών, εντός των οποίων λειτουργούν δημοτικά σχολεία, οι φυλακές της Λάρισας, που διαθέτουν ήδη σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, αποκτούν και δημοτικό σχολείο, ενώ, στο κοντινό μέλλον, αναμένεται και η σύσταση επαγγελματικού λυκείου.

Σε όλες τις βαθμίδες της, η εκπαίδευση δίνει γνώσεις και προσφέρει προοπτικές, συνιστώντας τη βάση για την ομαλή κοινωνική συνύπαρξη και την πρόοδο κάθε ανθρώπου.

Κατά τη φοίτησή σας στο σχολείο, θα αποκτήσετε εφόδια, προκειμένου να συνεχίσετε στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και να εργαστείτε για ένα καλύτερο μέλλον, όταν εκτίσετε τις ποινές σας και επιστρέψετε στον έξω κόσμο.

Θέλω να συγχαρώ την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Καραγιώργου, τον διευθυντή του σχολείου των φυλακών, Γιώργο Τράντα, και τον διευθυντή των φυλακών, Δημήτρη Παπαδόπουλο, για τη συμβολή τους στη δημιουργία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής μονάδας.

Πέρα από γνώσεις, εξωστρέφεια και ενίσχυση των εργασιακών προοπτικών, η εκπαίδευση προσφέρει συνοχή και αρμονία στην κοινωνία μας, καθώς συνιστά το πιο αποτελεσματικό “φάρμακο” για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την πρόληψη της παραβατικότητας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Εύχομαι σε όλους, καλή εκπαιδευτική χρονιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ