ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΣΠΥΡΟ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Συνάντηση εργασίας για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, στα κεντρικά της Υπηρεσίας, στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από τον κ. Πρωτοψάλτη για πέντε προγράμματα απασχόλησης, που θα είναι διαθέσιμα έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, εκ των οποίων το πρώτο τέθηκε ήδη σε ισχύ το μεσημέρι της 12ης Σεπτεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα προάγει την επιχειρηματικότητα των νέων ανέργων, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και προσφέροντας επιχορήγηση 14.800 €. Απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ και επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας (υπηρεσίες Η/Υ, ηλεκτρονικό εμπόριο, παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, σχεδιασμός ιστοσελίδων κ.α.).

Ο διοικητής της ΥΠΑ παρουσίασε στον Χρήστο Κέλλα και τα τέσσερα προγράμματα, που θα «τρέξουν» προσεχώς και αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες, νέους ανέργους, μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πρόκειται για πρόγραμμα χρηματοδότησης 3.000 νέων επιχειρήσεων, που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και έχουν συσταθεί από πρώην ανέργους ηλικίας 30-45, οι οποίοι θα λάβουν από 14.800 €.

Για τους νέους ανέργους, προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και ΟΤΑ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 45 ετών και άνω, πρόκειται να επιδοτηθεί η δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας, με προτεραιότητα στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο. Σε ό,τι αφορά, δε, τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 10.000 ανέργων, που ανήκουν στις κατηγορίες μητέρων που επιστρέφουν στην εργασία μετά την ανατροφή των παιδιών τους, ατόμων με αναπηρία, μελών μονογονεϊκών οικογενειών, ατόμων άνω των 55 ετών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, διεμφυλικών προσώπων κ.α.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημερώθηκε, ακόμη, από τον κ. Πρωτοψάλτη και για δύο επιπλέον προγράμματα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μέχρι του τέλους του έτους και θα αφορούν 20.000 ανέργους. Ειδικότερα, το ένα από τα δύο προγράμματα θα προβλέπει 5.000 θέσεις απασχόλησης, με έμφαση στις γυναίκες ηλικίας 18-66 ετών, σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πράσινης οικονομίας. Το έτερο πρόγραμμα, θα προωθήσει την επανειδίκευση 15.000 ανέργων, με στόχο την επανένταξή τους στην εργασία με νέες δεξιότητες.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Πρωτοψάλτη για την ενημέρωση και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Στη συνάντηση του Χρήστου Κέλλα και του κ. Πρωτοψάλτη, παρούσα ήταν και η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ