ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Aπό το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της έναρξης της 86ης ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10-9-2022 η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ .

Παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία και τη γόνιμη συνεργασία μεταξύ της επιμελητηριακής κοινότητας και της κυβέρνησης. Επεσήμανε ότι οι προκλήσεις από την ενεργειακή κρίση θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά καθώς έχει αναπτυχθεί συνολικό σχέδιο, οι θέσεις εργασίας έχουν θωρακιστεί και έχει προβλεφθεί η στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει την παγκόσμια οικονομία και ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις -λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Τόνισε ότι ο δύσκολος χειμώνας δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ενώ οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ καθώς τα κίνητρα και οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αποτελούν εργαλεία για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ενδυνάμωση της οικονομίας.

Στη Γ. Συνέλευση συμμετείχαν οι κάτωθι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισα: ο Β Αντιπρόεδρος κ. Αδάμ, η Γ. Γραμματέας κα Τζήκα και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Οικονόμου.

Παράλληλα το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετέχει με επιχειρήσεις μέλη του και διαθέτει περίπτερο στο hall 3 της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης (10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022), στηρίζοντας τον ετήσιο αυτό θεσμό.

Οι επιχειρήσεις – εκθέτες είναι οι παρακάτω:

• Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποτάμιας Σκήτης

• Κλάδος Ελαίας – Υπηρεσίες στις Γεωπονικές Επιστήμες

• Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου

• Trisilia Bee Products – Προϊόντα Μέλισσας

Η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές, υποδέχτηκε μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ