Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Η αλλαγή Προεδρείου, με την αντικατάσταση του εκλεγμένου προέδρου με το συνδυασμό της ΔΑΣ ΟΤΑ,  απ’ τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και τη σιωπηλή στήριξη της ΔΑΚΕ, ασφαλώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Αποτελεί αλλοίωση της θέλησης των εκατοντάδων συναδέλφων που ανέδειξαν την ΔΑΣ ΟΤΑ πρώτη δύναμη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Δεν αφορά το πρόσωπο του Προέδρου στοχεύει  στον αγωνιστικό προσανατολισμό του Συλλόγου.

Συκοφαντούν τον πρόεδρο, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ, για να χτυπήσουν τις δυνάμεις που παλεύουν αταλάντευτα για τον ταξικό διεκδικητικό προσανατολισμό του συλλόγου.

Όσα επικαλούνται είναι προφάσεις.  Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι  ο σύλλογος με την ΔΑΣ ΟΤΑ πρώτη δύναμη που έμπαινε μπροστά για να οργανωθεί κάθε διεκδίκηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να ικανοποιηθεί κάθε δίκαιο αίτημα για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής. 

Και μάλιστα όλων των εργαζομένων όχι μόνο των μόνιμων, αλλά και των πάνω από  470 συμβασιούχων μόνο του δήμου Λαρισαίων, καθώς οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, δε τους θεωρούν «κανονικούς εργαζόμενους», γι αυτό δεν τους δέχονται καν ως μέλη των συλλόγων εργαζομένων. Ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ «σφυρίζουν αδιάφορα» σα να μην υπάρχουν συμβασιούχοι!

Τους ενοχλεί επίσης ότι η ΔΑΣ βρέθηκε απέναντί τους, απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΑΚΕ, σε πλήθος περιπτώσεων που χρειαζόταν να οργανωθεί αγώνας, όπως πιο πρόσφατα στην  προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού. Ή παλιότερα τις υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Καλούμε σε επαγρύπνηση κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα κρίνονται πολλά για τη ζωή μας. Πώς θα αντέξουμε απέναντι στο τεράστιο κόστος ζωής, αν θα μπορέσουμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας, αν θα έχουμε για να στείλουμε το πανάκριβο νοίκι στο παιδί μας που σπουδάζει.

Η ενίσχυση των μαζικών μας διαδικασιών, η συζήτηση και η οργάνωση στους τόπους δουλειάς μας, καθένας και καθεμιά από το μετερίζι του, μαζί

με τον διπλανό του, τον συνάδελφο του, είναι η λύση.

Ο αγώνας μας θα φέρνει αποτέλεσμα, θα καθυστερούμε αντιδραστικά μέτρα, θα κερδίζουμε έστω μικρές νίκες, μόνο όταν χτυπά την αιτία των προβλημάτων μας, μόνο όταν στοχεύει τους υπεύθυνους.

Αυτή την πολιτική που στο χώρο μας εξειδικεύεται από τη δημοτική αρχή.

Αυτή την πολιτική που μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα περπατά με την πλήρη στήριξη και ανοχή των δυνάμεων που είμαστε αντίπαλοι, αυτών του ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΔΑΚΕ στο δικό μας χώρο.

Δεν μας εκπλήσσει το χιλιοπαιγμένο έργο που επιλέξανε. Άλλωστε το ίδιο – με μικρές παραλλαγές-  είχε γίνει πριν 7 χρόνια, από τις ίδιες δυνάμεις ενάντια στη ΔΑΣ που τότε είχε την σχετική πλειοψηφία στο ΔΣ του συλλόγου μας. Όπως είναι μαζί στη δημοτική αρχή,

Η μόνη διαφορά  δυστυχώς είναι ότι τώρα στη νέα τους προσπάθεια-παρωδία αξιοποίησαν  την στάση συναδέλφισσας που εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η συναδέλφισσα που  χρίστηκε  αντιπρόεδρος ως «ανεξάρτητη»  στο νέο Προεδρείο οφείλει να γνωρίζει ότι με αυτή της την στάση  συμπορεύεται  με δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του συλλόγου, που εχθρεύονται τις ταξικές θέσεις της ΔΑΣ, που κάνουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα μας. Ο κόσμος των εργαζομένων, δεν έχει σχέση με τα πολιτικά «παιχνίδια», τα δικαιώματά μας δε χωράνε στο βρώμικο πουκάμισο συνδικαλιστικών δυνάμεων που θέλουν να αγανακτείτε και να αλλάζετε απλά διαχειριστές, που θέλουν να φοβάστε και να μην πιστεύετε στις μαζικές διαδικασίες, που σας θέλουν μόνους, ανοργάνωτους, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και  στην τάξη σας.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ ως πρώτη δύναμη στο σύλλογο δεν σας ξεχωρίζουν ανάλογα με την εκάστοτε «κομματική σας προτίμηση», είμαστε μαζί σας κι εσείς μαζί μας, όπως έχετε αποδείξει πολλές φορές σε κάθε ευκαιρία. Είμαστε ένα, στην ίδια ταξική πλευρά. Προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα που έρχονται, με δύναμη κι ενότητα θα τα αντιμετωπίσουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ