ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά στις 20/07/2022 προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, έλαβε στις 09/09/2022 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ερώτηση αφορούσε την επιτακτική ανάγκη μετατροπής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα για το σύνολο των σεισμόπληκτων αγροτών και επιχειρήσεων, τους οποίους η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση και απόγνωση.

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ήταν ακριβώς η ίδια με την απάντηση που έδωσε στη βουλευτή λίγες μέρες νωρίτερα, στις 07/09/2022, σε Αναφορά που του είχε απευθύνει σχετικά με τους πληγέντες από τη θεομηνία του Ιανού. Με λίγα λόγια, ακόμα μια φορά ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε τα μέτρα που εφάρμοσε το Υπουργείο του για την άμβλυνση των επιπτώσεων που προκάλεσε στην οικονομία ο COVID-19, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Δηλαδή, έχουν ετοιμάσει στο Υπουργείο Οικονομικών μία απάντηση “τυφλοσούρτη”, την οποία στέλνουν σε κάθε ερώτηση που αφορά την απαλλαγή από την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Έτσι, αβοήθητοι συνεχίζουν να παραμένουν επιχειρήσεις και αγρότες λόγω της αδιαφορίας της Κυβέρνησης, μιας Κυβέρνησης που διαρκώς τους αποδυναμώνει, τους απαξιώνει και αρνείται ακόμα και να τους δώσει μία ξεκάθαρη, ειλικρινή απάντηση.

Τώρα που, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης, επειδή είναι αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας, της έκρηξης του πληθωρισμού και της έλλειψης ρευστότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ