ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΔΙΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επίδειξη αυταρχισμού από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών διακόπτοντας τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ και ενώ στον χώρο βρίσκονταν χιλιάδες νέοι. Ακολούθησαν επεισόδια στην Εγνατία (Vid)

Σε μια πολύ επικίνδυνη ενέργεια προχώρησαν τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δυνάμεις των ΜΑΤ λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ενώ χιλιάδες νέοι παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Λόγω της χρήσης χημικών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο όπου διεξαγόταν η συναυλία και χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν στο σημείο μετακινήθηκε προς την Εγνατία αφού η κατάσταση έγινε αποπνικτική.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην Εγνατία μπροστά στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Καμάρα.

Λίγο αργότερα ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ομάδα κουκουλοφόρων να εκτοξεύει αντικείμενα.

Στη συνέχεια επενέβη η αύρα της ΕΛΑΣ που πραγματοποίησε ρίψεις νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

News247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ