ΝΕΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ eTWINNING ΕΡΓΟ «ETWINS BAND»

Δείτε την ανακοίνωση του σχολείου για τη διάκριση και τη συμμετοχή στη δράση

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα με μία ακόμα Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «ETWINS BAND».
Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα. Φέτος, οι πολίτες της ETwinners Town εστίασαν στους στόχους 14 και 15 της Παγκόσμιας Ατζέντας «η ζωή στη γη» και «η ζωή κάτω από το νερό» προσαρμόζοντας το παραμύθι “Οι μουσικοί της Βρέμης” στους παραπάνω στόχους.

Επιλέξαμε ένα ζώο υπό εξαφάνιση και ένα παραδοσιακό όργανο από κάθε χώρα .Τα ζώα αυτής της ιστορίας κινδυνεύουν και μόνο δουλεύοντας μαζί είναι σε θέση να επιβιώσουν και να φτάσουν στην ETWINNERS TOWN. Για να πάρουμε όμως το διαβατήριο και τα εισιτήρια για το ταξίδι αυτό η κάθε ομάδα αντιμετωπίσαμε προκλήσεις σε κάθε μάθημα του σχολείου μας!

Οι μαθητές της περσινής Ε΄ τάξης εργάστηκαν σε διακρατικές ομάδες για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό έργο που είχε ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, πολιτικών, κοινωνικών και ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσα από τη συνεργατική μάθηση και το Project Based Learning (PBL ).

Καθοδηγητές και συνοδοιπόροι των παιδιών υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Βελεσιώτου και Ευθυμία Τσιγάρα – Παλάσκα.

Επίσης, η ίδια ομάδα του σχολείου μας, συμμετείχε και στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν΄το ν΄ακουστεί 2022» του European School Radio με το τραγούδι που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά και είχε τίτλο: «Ένα ταξίδι μαγικό».


Συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία αποτελούν την κινητήρια δύναμη όλων των δραστηριοτήτων μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ