ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ» Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

“Είναι εγκληματικό!” υποστηρίζει σε δήλωσή του ο Β. Κόκκαλης 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από της μεγάλες καταστροφές του «Ιανού», καθώς όπως επισημαίνει, δεν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις που έπρεπε, για την οχύρωση της περιοχής από τα φυσικά φαινόμενα.

Σε δήλωσή του τονίζει τα εξής: «Δύο χρόνια από την τραγωδία του «Ιανού» που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα και ισοπέδωσε περιουσίες κατοίκων, αλλά και υποδομές στην επαρχία Φαρσάλων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται πως έλεγε ψέματα όταν διαβεβαίωνε για «άμεση αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου».

Οι φωτογραφίες από τον Ταμπάκο ποταμό και από το φράγμα του Ευϋδρίου, είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως δεν έχει γίνει τίποτε για τον καθαρισμό των καναλιών. Ο Ταμπάκος μάλιστα που διασχίζει Ανωχώρι και Σταυρό, «έσπασε» όχι μόνον τον Σεπτέμβριο του 2020 στον «Ιανό», αλλά και τον Ιανουάριο του 2021 στον «Διομήδη».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιμένει να πολιτεύεται με δελτία τύπου που περιέχουν κατεβατά δήθεν έργων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που η κοινωνία των Φαρσάλων «βράζει» και φοβάται τι θα συμβεί σε μία νέα βροχόπτωση.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο όμως. Αν δεν πράξουν κάτι άμεσα, χθες, κινδυνεύουμε να βρεθούμε θεατές μίας νέας τραγωδίας. Δύο χρόνια μετά, η επαρχία Φαρσάλων παραμένει ανοχύρωτη στα φυσικά φαινόμενα. Είναι εγκληματικό!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ