Η «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δείτε τί αναφέρει ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Εποχή» για το Αγιώτικο Πανηγύρι. Προκαλεί ερωτηματικά και πολλά χαμόγελα, από τα απέραντα «ναι μεν, αλλά». Ωραίο το πανηγύρι, αλλά! Ωραία η πλατεία, αλλά! Ωραίο το Δημαρχείο, αλλά! Καλή ΔΕΥΑΑ, αλλά! Καλή η επιχειρηματικότητα, αλλά! Δεν είμαστε κατά των αναθέσεων, αλλά!

Δεν μας προκαλεί κατάπληξη βέβαια. Είναι η ενδεδειγμένη τακτική όσων προσπαθούν να βρουν τρόπο να κάνουν στείρα αντιπολίτευση (δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά!) και ταυτόχρονα βλέπουν την αποδοχή που έχουν στον κόσμο τα θέματα που επέλεξαν να θίξουν. Έτσι ξεκινούν τα «ναι μεν, αλλά!». Να κάνουμε κριτική, αλλά να μη βρεθούμε και απέναντι στον κόσμο που αποδέχεται τις δράσεις και τις στηρίζει. Ναι μεν, αλλά…

Για να πάμε ωστόσο και στην ουσία: Μιλούν πάλι για τη θέση του δημαρχείου. Ας συνεννοηθούν με τα στελέχη της παράταξής τους που την ψήφισαν πριν αρκετά χρόνια, όταν ήταν στη διοίκηση του δήμου!

Μιλούν για την αναμόρφωση της πλατείας και παραπονιούνται ότι τους ζητούμε να ψηφίσουν το έργο βλέποντας μόνο δύο φωτογραφίες. Απλά τους θυμίζουμε πως η μελέτη της πλατείας πέρασε δημοτικό συμβούλιο! Όπως και να ‘χει όμως είναι δουλειά τους να αναζητήσουν όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν το έργο. Αν τους είναι δύσκολο ας μας δώσουν μια διεύθυνση να τα ταχυδρομήσουμε. Να το πουν ωστόσο στον κόσμο ότι δυσκολεύονται να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο!

Σ’ ότι αφορά την εταιρική κοινωνική ευθύνη της ΔΕΥΑΑ, φοβάμαι ότι παρά την πολύχρονη εμπειρία τους (;) στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργούν οι βασικοί θεσμοί της αυτοδιοίκησης. Από που προέρχονται τα χρήματα για τα λειτουργικά κόστη των σχολείων και πως κατευθύνονται οι εταιρικές δράσεις της ΔΕΥΑΑ.

Είμαστε πρόθυμοι να τους τα εξηγήσουμε, αρκεί να πουν στον κόσμο ότι δυσκολεύονται.
Μας κατηγορούν επίσης ότι κάνουμε προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά των δημοτών, επειδή ο Δήμος Αγιάς διοργάνωσε το Αγιώτικο Πανηγύρι και τη Γιορτή Μήλου. Λες και δεν γίνονται κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα χρόνια του κόβιντ). Κι ότι εκμεταλλευτήκαμε την αγωνία των μηλοπαραγωγών και την υπομονή τους μιλώντας με τις ώρες. Όταν ο δήμαρχος μίλησε στη γιορτή μετρημένα 10 λεπτά.

Γιατί δεν ρωτούν τους ίδιους τους μηλοπαραγωγούς αν δυσαρεστήθηκαν από τις τάχα πολύωρες ομιλίες ή από την αγενέστατη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά εξέχοντος στελέχους της παράταξης τους και δημοτικού συμβούλου, ο οποίος επιδεικτικά αποχώρησε από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, στο μέσω της ομιλίας του εκπροσώπου των αγροτών! Ας αφήσουν τις δικαιολογίες, ας ζητήσουν συγγνώμη από τους Αγρότες και ας κατανοήσουν πως άσχετα αν κατέχουμε θέσεις σε κόμματα (πχ μητρώο στελεχών), οφείλουμε να τιμήσουμε τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να υπερασπιστούμε τα δίκαια των αιτημάτων των παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας άσχετα από ποιο κόμμα είναι Κυβέρνηση.

Και τέλος, για μια ακόμα φορά η γνωστή καραμέλα των αναθέσεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα πως στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητά.

Θα στηρίξουμε, με λίγα λόγια, του δημότες μας που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή μας. Και για τις δεκάδες ντόπιες και ντόπιων επιχειρήσεις, οι αναθέσεις που έχουν από δημόσιους φορείς, είναι όλες αναθέσεις του Δήμου Αγιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ