ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει για άλλη μια χρονιά σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με δράσεις οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το φετινό κοινό πανευρωπαϊκό θέμα του εορτασμού: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH) υλοποίησε και θέτει σε κυκλοφορία εφαρμογή Ψηφιακού Ξεναγού για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η εφαρμογή διατίθεται σε πρώτη φάση για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android μέσω της πλατφόρμας Play Store, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση για κινητά τύπου iPhone. Με τον Ψηφιακό Ξεναγό, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στον τομέα της τεχνολογίας, μιας και η εφαρμογή συγκεντρώνει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά:

Λειτουργία Ψηφιακού Ξεναγού (Museum Guide) που δίνει προστιθέμενη αξία στον επισκέπτη του Μουσείου

Λειτουργία Εικονικού Ξεναγού (Virtual Guide) για τον απομακρυσμένο χρήστη

Παρουσίαση 100 εκθεμάτων, με κείμενο, φωτογραφίες, σχέδια και ήχο

Στοχευμένες ξεναγήσεις διάρκειας μισής και μιας ώρας

Δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης, ακολουθώντας ειδική σήμανση και σάρωση QR code

Πλήρεις ψηφιακούς χάρτες και φωτογραφίες του εκθεσιακού χώρου που κατευθύνουν τον χρήστη

Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό των ΕΗΠΚ, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μαθητές Γυμνασίου της πόλης θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο με τίτλο «Ανακυκλωμένες Μεταμορφώσεις». Εμψυχωτής του προγράμματος που θα μυήσει τους μαθητές στη χρήση βιώσιμων τεχνικών και υλικών παλιότερων εποχών, θα είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης, κ. Ιορδάνης Ποιμενίδης.

Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ