Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το έργο χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 850.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

«Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση, είναι διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020, ακόμα ένα σχολικό κτίριο συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής.

Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 90 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει:
• Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από τη μη θερμομονωμένη στέγη.
• Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κελύφους.
• Αντικατάσταση των κουφωμάτων του σχολικού κτιρίου με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.
• Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με συστοιχία λεβητών φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης.
• Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.
• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.
• Εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ