Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΥΥΔΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το χωριό Ευϋδριο στο Δήμο Φαρσάλων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με τους κατοίκους, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Πρόεδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ενιπέας», κ. Θανάση Καραΐσκου, καθώς και του Πρόεδρου της Κοινότητας, κ. Νίκου Γούσιου .

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα “καυτά” προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Από την ενεργειακή κρίση και την αλματώδη εκτόξευση των τιμών, μέχρι τα αδιέξοδα που βιώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και τοπικές εκκρεμότητες και ανάγκες της Κοινότητας, ιδίως ενόψει των καιρικών φαινομένων του χειμώνα που ειδικά στην περιοχή του ποταμού Ενιπέα , βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση.

Η Λαρισαία Βουλευτής, από την πλευρά της, ενημέρωσε εκτενώς τους κατοίκους τόσο για την τεκμηριωμένη δέσμη προτάσεων και λύσεων, που έχει προ πολλού επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ανά θεματική, όσο και για τις κοινοβουλευτικές της πρωτοβουλίες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει εγκαταλειφθεί να παλεύει αβοήθητη απέναντι στα κύματα της ακρίβειας, που καθημερινά γιγαντώνονται, με τις τιμές στην ενέργεια, στα αγαθά και στις υπηρεσίες να “τινάζουν στον αέρα” τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η “θηλειά” σφίγγει γύρω από το λαιμό νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η οικονομική ασφυξία οδηγεί στα όρια της επιβίωσης τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που βλέπουν την ενασχόλησή τους με τη γη μας, να καθίσταται ασύμφορη», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Ταυτόχρονα, καυτηρίασε πως «η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα για την απουσία “λεφτόδεντρων”. Οι δημοσιονομικές δικαιολογίες, όμως, για να μην στηριχθούν οι πληττόμενοι συμπολίτες μας, καταρρέουν μπροστά στα δισεκατομμύρια της υπεραπόδοσης φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού. Ο Πρωθυπουργός εξαπατά απροκάλυπτα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ξαναμοιράζοντας από το βήμα της ΔΕΘ τα χρήματα του ΕΣΠΑ που ήδη τουςείχε υποσχεθεί και δεν δόθηκαν ποτέ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, με απλά λόγια στο λογαριασμό που ανοίγει ο πολίτης», υπενθύμισε η Ε. Λιακούλη, αναφέροντας, πως «στόχος είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με ρεαλιστικές πολιτικές Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Αξιοπρέπειας υπέρ των πολλών».

Η συζήτηση της Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Λάρισας με τους κατοίκους επεκτάθηκε βεβαίως και στο πλήθος προβλημάτων της Κοινότητας, όπως τις αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις μετά τα καταστροφικά φαινόμενα του “Ιανού”.

«Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και οι κάτοικοι αναμένουν“το μοιραίο” αθωράκιστοι, τρέμουν υπό τον κίνδυνο να βρεθούν “στο ίδιο έργο θεατές”. Η αποκατάσταση των υποδομών, ο καθαρισμός των ρεμάτων, η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης, αποτελούν προτεραιότητες για τον Τόπο μας. Προχωρώ άμεσα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, για να λάβουμε από την Κυβέρνηση όλες τις αναγκαίες απαντήσεις», τόνισε με έμφαση η Ε. Λιακούλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ