ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΆΝΟΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΠΑΨΥ

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ (ΕΣΠΑ 2014-2020) συνέχισε για δεύτερη ημέρα τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη Νόσο Αλτσχάιμερ. Χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ – σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε εικαστικό εργαστήρι με μαθητές της έκτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν στο πλαίσιο συζήτησης για τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα αίτια και τα συμπτώματα της άνοιας, την πρόληψη καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι, μεγάλοι και μικροί στην αντιμετώπισή της. Τέλος, με πρωτοβουλία του προσωπικού του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες που απεικόνιζαν αντικείμενα που εκτίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο καθώς και παραδοσιακές στολές και μοιράστηκαν ευχές και σκέψεις για τους ανθρώπους που ζουν με άνοια και τους ηλικιωμένους της οικογένειάς τους.

Στη δράση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Σάπκας Παναγιώτης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου όσο και τους δασκάλους τους για την ενεργό συμμετοχή, τη θετική ενέργεια και την όμορφη αλληλεπίδραση, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και την διευθύντρια του κα Καλοκαιρινού Φανή για την πολύτιμη συμβολή τους και τέλος την κα Έπη Μίχη για την ευγενική παραχώρηση των εικονογραφιών του παραμυθιού της «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ