ΕΛΜΕ: ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ 2.500 € ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ κ. ΠΑΤΣΗ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το να σέρνεις το Σωματείο στα δικαστήρια γιατί πήρε μια νομιμότατη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν και δεν βοηθάει σε τίποτα τους σκοπούς του Σωματείου. Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη προσφυγή της συναδέλφισσας Πατσή Κ. ( ακολούθησαν και άλλες αγωγές από την ίδια), αποδείχθηκε και δικαστικά ότι η ΕΛΜΕ προχώρησε στην καθαίρεση της συναδέλφισσας νόμιμα και καταστατικά.

Αποδείχτηκε περίτρανα πως το Σωματείο λειτούργησε δημοκρατικά και με πλήρη διαφάνεια προστατεύοντας τα συμφέροντα των μελών του.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η δικαστική περιπέτεια στην οποία έβαλε το σωματείο η συναδέλφισσα , είχε ένα αρκετά σημαντικό κόστος για το ταμείο μας (2500 €) και οφείλουμε δημόσια να ενημερώσουμε όλα τα μέλη του. Ενημερώνουμε επίσης ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσό δαπανήθηκε για τις προσφυγές μιας άλλης μικρής ομάδας (ΑΔΗΚ), που διεκδικούσε την εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη.

Στην περίπτωση των ΑΔΗΚ η ΕΛΜΕ δικαιώθηκε ήδη σε όλες τις αγωγές που έγιναν και απομένει μία ακόμη στην οποία μάλιστα διαπιστώθηκε ότι συμπεριλήφθηκαν συνάδελφοι χωρίς να το γνωρίζουν και οι οποίοι με επιστολή τους στο σωματείο διαχώρισαν τη θέση τους από την απαράδεκτη αυτή κίνηση δίωξης του Σωματείου. Μόλις τελεσιδικήσει και αυτή , θα ενημερώσουμε αναλυτικά για το συνολικό κόστος ώστε όλοι να γνωρίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ