ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς συνοδευόμενος από τους 3 βουλευτές της ΝΔ στο νομό Μ. Χαρακόπουλο, Χ. Κέλλα και Στ. Μπίζιου, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ Ηλ. Σουφλιά.

Στο οινοποιείο συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χρ. Τσιτσιρίγγο, μέλη του δ.σ. και στελέχη του συνεταιρισμού και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία και τις προοπτικές του.

Ενημερώνοντας τον υπουργό ο κ. Τσιτσιρίγγος τόνισε ότι σήμερα ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και το κυριότερο μπορεί και παρεμβαίνει ουσιαστικά στην αγορά των οινοποιήσιμων σταφυλιών σε όλη τη χώρα στηρίζοντας τόσο το εισόδημα των παραγωγών όσο και την τοπική οικονομία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιτσιρίγγος στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης αυστηρών ελέγχων στην αγορά των οινοποιήσιμων σταφυλιών και στις παράνομες ελληνοποιήσεις, ενώ έθιξε και το θέμα της οινοποίησης σταφίδας που προκαλεί προβλήματα τόσο στην οινοποίηση όσο και στην απόσταξη.

Επίσης μίλησε για το πρόγραμμα της οριστικής εγκατάλειψης αμπελώνων, ενώ με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού στον Τύρναβο και με την ιδιότητα του αχλαδοκαλλιεργητή, ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά να εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής προγράμματος οριστικής εγκατάλειψης και στην καλλιέργεια αχλαδιών ποικιλίας Κρυστάλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ