ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟΥΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΥΣ

Τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια αλλά και την αύξηση της φορολογίας στο χύμα τσίπουρο εξέφρασαν χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στον Τύρναβο η διοίκηση του συλλόγου αμβυκούχων αμπελοκαλλιεργητών του δήμου Τυρνάβου με τη συμμετοχή αμπελοκαλλιεργητών από ολόκληρο το δήμο.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη τα δύο αυτά δεδομένα δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τους διήμερος αμπελοκαλλιεργητές σε μία χρονιά μάλιστα που η καλλιέργεια του αμπελιού έχει πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα αμπέλια.

Στη χθεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ.κ. Αντώνης Τσικριτσής και Θανάσης Κάιβας στάθηκαν ιδιαίτερα σε όλες τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της διοίκησης για να αναδειχθούν τα προβλήματα των αμπελουργών – αμβυκούχων αλλά και για την προστασία του τσίπουρου και της καλλιέργειας σημειώνοντας ότι μόνο με πιέσεις και αγώνες θα μπορέσει ο κλάδος να μείνει στην παραγωγή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το μέλος του συλλόγου κ. Θοδωρής Περιλής ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής που συντόνιζε την σύσκεψη αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της σύσκεψης των ροδακινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Βέροια.

Στη συνέχεια υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από την Νομική Σύμβουλο του Συλλόγου μας κ. Πηνελόπη Ταμπακοπούλου σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει η νέα νομοθεσία και η εγκύκλιος που την συνοδεύει όσο αφορά την νέα αποστακτική περίοδο των διήμερων αμπελουργών.

Τη σύσκεψη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Λ. Μανδηλάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Τσιόπας, Μ. Παιδή – Νασίκα, Δ. Μπάσμπα και Ν. Μπαντόγιας, ενώ αυτό που τονίστηκε κατά κόρον είναι ότι θα πρέπει οι αμπελουργοί να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προστασία του τσίπουρου και της αμπελοκαλλιέργειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ