ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Το μήνυμα της Ρένας Καραλαριώτου από τη Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα

«H Φέτα είναι το εθνικό μας προϊόν που δίνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία, είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η στήριξη της κτηνοτροφίας αποτελεί αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα . Καθήκον όλων μας, τον «λευκό χρυσό» της κτηνοτροφίας να το προστατεύουμε και να το φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022», που έχει ως στόχο την ανάδειξη του τυριού, φέτα αλλά και του ρόλου της επαρχίας Ελασσόνας ως κατ εξοχήν γαλακτοπαραγωγού περιοχής, παραγωγής και εξαγωγής φέτας. ».
Αυτά ανέφερε, από την Ελασσόνα όπου παραβρέθηκε, για την Γιορτή Φέτας, η Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ( ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου .

Η Λαρισαία πολιτικός επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παραγωγούς , τυροκόμους και επισκέπτες ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας .

Η κ. Καραλαριώτου, συνεχάρη τους διοργανωτές για το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που παράγουν, τυποποιούν και εμπορεύονται την Φέτα, τους κτηνοτρόφους, τα υγιή και δυναμικά συνεργατικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην επαρχία και τα οποία κατάφεραν να δώσουν την επιθυμητή προστιθέμενη αξία στο προϊόν, αλλά και τους τυροκόμους και τόνισε :

«Είμαστε υπερήφανοι για το προϊόν, την εξαιρετική ποιότητα του, την υψηλή διατροφική του αξία και για το γεγονός ότι η φέτα μας αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στον κόσμο σαν προϊόν ιδιαίτερης γεύσης και γαστριμαργικής απόλαυσης. Είμαστε στο πλευρό σας, στον καθημερινό αγώνα που δίνεται ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Εσείς και όλοι οι Έλληνες παραγωγοί κρατάτε τη χώρα όρθια σε αυτή την διεθνή οικονομική καταιγίδα και μας δίνεται το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Κυβέρνηση είναι παρούσα και προσπαθεί με μια σειρά παρεμβάσεων να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους .Είναι ανάγκη , στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης , η Πολιτεία να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου, με προτεραιότητα στην ενίσχυση των παραγωγών για τις ζωοτροφές και των επιχειρήσεων για το αυξημένο κόστος λειτουργίας . Να συμβάλουμε όλοι στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα προωθήσει την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αιγοπροβατοτροφία για τα επόμενα χρόνια και θα την κρατήσει σε πορεία ανάπτυξης. »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ