Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Πέτρος Κρίκης, υπεύθυνος Φ.Α. και Αθλητισμού της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ

Η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας μετά από δυο χρόνια κλειστών γηπέδων και υπολειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, έρχεται να επιβάλει χαράτσι 120 ευρώ το χρόνο για τους αθλούμενους. Ειδικότερα για τους υποψήφιους για στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ, απαιτεί να βγάλουν ειδικές κάρτες εισόδου στο χώρο του νεότευκτου προπονητηρίου στίβου, που κατασκευάστηκε στο πρώην βοηθητικό του Αλκαζάρ, με αντίτιμο 10 ευρώ το μήνα (από 5 ευρώ).

Η απόφαση αυτή πατάει πάνω στις προηγούμενες αποφάσεις των διοικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλαν την κάρτα εισόδου και τα τουρνικέ, και φορτώνει μ’ αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Καθώς πέραν του χαρατσιού εισόδου, οι αθλούμενοι, ελέω ανυπαρξίας κρατικής μέριμνας για την προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβαρύνονται και με τα έξοδα της αμοιβής των γυμναστών.

Και εδώ θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο τα προσφάτως κατηργημένα από τον κ. Αυγενάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ προγράμματα ΠΑγΟ της ΓΓΑ, με τον διορισμό μόνιμων γυμναστών που θα κάλυπταν αυτό το μεγάλο κενό του μαθήματος της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση, ώστε η προετοιμασία των υποψηφίων για τις σχολές να είναι δωρεάν για όλους.

Και επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες για το νέο στολίδι του ΕΑΚ Λάρισας, ενώ άλλοι «ξερογλείφονται» στην ποδιά του περιφερειάρχη για το συγκεκριμένο έργο, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε, ότι και αυτό το έργο κατασκευάστηκε με χρήματα από την άγρια φοροληστεία του λαού και επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιβολή αντίτιμου. Να λοιπόν που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος τους έχει συνέχεια, ότι «ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει».

Εξάλλου δεν πέρασε και τόσος καιρός από τότε που οι νυν διοικούντες ως στελέχη της ΝΔ «διαρρηγνύαν τα ιμάτιά τους» για την τότε επιλογή της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει τη λειτουργία τουρνικέ στον πυρήνα Α’ του Αλκαζάρ και δεσμεύονταν ότι θα το καταργήσουν ως μέτρο όταν έρθουν στα πράγματα.

Επίσης οι αθλούμενοι της αίθουσας Βαρέων αθλημάτων εξακολουθούν να είναι χωρίς καθαριότητα, ενώ με πρόσχημα τα πρωτόκολλα Covid19, εξακολουθούν να βρίσκονται «κλειδωμένοι» στο γυμναστήριο, καθώς δεν ανοίγει καμιά κεντρική είσοδος και όλοι, επισκέπτες και αθλούμενοι, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μόνο μια είσοδο, εκείνη των αποδυτηρίων, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πχ. σεισμός, πυρκαγιά κτλ.

Στο δύσκολο χειμώνα που μας προετοιμάζουν το ΚΚΕ καλεί τους προπονητές, τους αθλητές τους παράγοντες των αθλητικών συλλόγων, τους αθλούμενους και τις οικογένειες τους, να μην συμβιβαστούν με τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Μπορούμε και πρέπει να τους κάνουμε εμείς οι άνθρωποι του χώρου και όλοι οι εργαζόμενοι αυτό το χειμώνα ακόμη πιο δύσκολο, μέσα από την οργάνωση της διεκδίκησης για τα σύγχρονα και αυτονόητα δικαιώματά μας. Να μην δεχθούμε να πληρώσουμε εμείς τον ενεργειακό τους πόλεμο, να μην δεχθούμε να κάνουμε προπόνηση σε συνθήκες Σιβηρίας χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση, χωρίς τα αυτονόητα όπως ηλεκτρικό και καθαριότητα.

Αυτά είναι υποχρέωση του κράτους και της ΓΓΑ και χρειάζεται άμεσα να αυξήσει τους πόρους των προϋπολογισμών των ΕΑΚ για να ανταπεξέλθουν τον χειμώνα που έρχεται. Απαιτείται εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης των αθλητικών συλλόγων και των ομοσπονδιών ώστε η συμμετοχή στην προπόνηση να είναι δωρεάν για κάθε αθλητή. Να καταργηθεί η πολυδάπανη για τους συλλόγους εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ ως όρος για την συμμετοχή στις διοργανώσεις των ομοσπονδιών και για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξάλλου τα αθλητικά σωματεία έχουν καταγραφεί στα αρμόδια κατά τόπους γραφεία αθλητισμού των περιφερειών και είναι γνωστά στη ΓΓΑ. Σ’ αυτό το δρόμο καλεί το ΚΚΕ όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού να βαδίσουν αυτό το χειμώνα για να μπορέσει να μείνει ζωντανός ο αθλητικός σύλλογος και ο αθλητισμός στη χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ