ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών στο δ.σ. του δήμου Τυρνάβου

Εξευτελισμός και διασυρμός είναι οι λέξεις που αρμόζουν σε μια δημοτική Αρχή , όταν αυτή με τα βλακώδη τερτίπια της αποτυγχάνει να εκλέξει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως σήμερα συνέβη με τη δημοτική Αρχή του Τυρνάβου.

Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τον δήμαρχο , διότι με τις προσωπικές του επιλογές θέλησε να “παίξει” , χωρίς ίχνος σοβαρότητας , με το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή , όμως , διετέλεσα και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου , η εξέλιξη αυτή με λυπεί βαθύτατα. Η απαξίωση , η ευτέλεια και η νοσηρότητα που θα περιβάλλει τώρα τον οποιονδήποτε δεχτεί να αναλάβει τον ρόλο του νέου Προέδρου του Δ.Σ. πρέπει να θεωρείται εύλογη και αναπότρεπτη.

Αλήθεια , ποιο θα είναι το κύρος του νέου Προέδρου , όταν αυτός θα κληθεί να αναλάβει τον ρόλο του έπειτα από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί αδυναμίας εκλογής Προέδρου από το Δημοτικό Συμβούλιο ; Με τι κύρος ή αξιοπρέπεια θα προεδρεύει κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου , όταν θα βρεθεί στη θέση αυτή έπειτα από τις διαδοχικές αρνήσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξής του να αναλάβουν το ίδιο αξίωμα ;

Φυσικά , η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να είναι μόνο μία. Ο νέος Πρόεδρος δεν θα έχει κανένα κύρος και θα είναι εντελώς απαξιωμένος στη συνείδηση όλων , καθώς θα στερείται κάθε ουσιαστικής δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Είναι κρίμα , αλλά αποτελεί πλέον κοινό τόπο , ότι η δημοτική Αρχή του Τυρνάβου κατέληξε να είναι μια φθοροποιός οντότητα , που πλήττει όχι μόνο την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, αλλά και τους ίδιους τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Γιατί τέτοια κατάντια ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ