ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Τη σύγκληση έκτακτης ευρείας σύσκεψης φορέων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της παραποτάμιας περιοχής στον Δήμο Φαρσάλων, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης καλεί Περιφέρεια, Δήμο, Τοπικές Κοινότητες καθώς και τον ΤΟΕΒ Ενιπέα σε σύσκεψη σε κάποιο από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ενιπέα, προκειμένου όπως εξηγεί στη δήλωσή του «να αποφευχθεί στο παρά ένα μία ενδεχόμενη νέα τραγωδία».

Ο Λαρισαίος βουλευτής επισκέφθηκε χθες Κυριακή τις παραποτάμιες περιοχές από την Υπέρεια μέχρι το Βασιλί, είδε από κοντά την κατάσταση και έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής για το τι θα συμβεί σε μία ενδεχόμενη νέα έντονη βροχόπτωση.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της αυτοψίας, τόνισε τα εξής: «Ήρθα για μία ακόμη φορά στην περιοχή όπου πριν από δύο περίπου χρόνια, γράφτηκε η μεγάλη τραγωδία του «Ιανού» που κόστισε τη ζωή σε μία συμπολίτισσά μας, ενώ κατέστρεψε περιουσίες και δημόσιες υποδομές. Δύο χρόνια μετά, διαπιστώνω – όπως και όσοι ζουν στα παραποτάμια χωριά, ξυπνούν καθημερινά με το φόβο ενός νέου δράματος, αφού δεν έχουν γίνει όλα εκείνα που θα έπρεπε να γίνουν από την πολιτεία για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι να κινδυνολογήσω αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δούμε τι μπορεί να συμβεί έστω και τώρα και να αποφευχθεί στο παρά ένα μία ενδεχόμενη νέα τραγωδία.

Αν, ω μη γένοιτο, συμβεί κάτι, τα δελτία τύπου και οι φωτογραφίες δε θα σώσουν κανέναν. Οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο. Πρέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια να ανασκουμπωθούν και να μη παίζουν πινγκ – πονγκ με τις ευθύνες. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσω δημόσια όποιες παρεμβάσεις θωράκισης γίνουν εφεξής» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ