ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ 16 ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ – ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων, που ενέχονται συνολικά σε -16- περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Συνελήφθησαν, προχθές (24-09-2022) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -3- ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος -2- ακόμη ταυτοποιημένων ημεδαπών ανδρών, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ στη Λάρισα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τη δράστιδα και ακολούθως, ακόμη τρεις εκ των δραστών. Κατά τον επικείμενο έλεγχο, ο ένας άνδρας παρά τη νόμιμη πρόσκληση των αστυνομικών, αρνήθηκε τον έλεγχο, ενώ οι άλλοι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ο ένας εξ αυτών ακινητοποιήθηκε, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση και απωθώντας τον αστυνομικό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες αφίχθησαν στη Λάρισα προχθές το απόγευμα, προερχόμενοι από περιοχή της Αττικής. Προ του ενεργηθέντος αστυνομικού ελέγχου, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το παράθυρο οικίας, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, αφού αναρριχηθήκαν στο μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου, παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα και εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα φο μπιζού.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από αρχές του μήνα Ιουλίου του τρέχοντος έτους, οργανώθηκαν μεταξύ τους, συστήνοντας εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων οικιών προς πορισμό παρανόμου οικονομικού οφέλους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είτε κατά τις πρωινές, είτε κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες, καθώς και την απουσία των ενοίκων από τις οικίες που εντόπιζαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Για να καταφέρουν να εισέλθουν στις οικίες που εντόπιζαν, χρησιμοποιούσαν κάθε πρόσφορο, κατά περίπτωση, τρόπο, είτε παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες ή παράθυρα αυτών, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.

Οι δράστες, για τη μετάβαση και αποχώρησή τους από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χρησιμοποίησαν -3- διαφορετικά Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας εταιριών μίσθωσης οχημάτων.

Εξακριβώθηκε η τέλεση ακόμη -14- περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων οικιών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – κοσμήματα, φο μπιζού κ.ά, με το συνολικό αποκομισθέν παράνομο οικονομικό όφελος να προσδιορίζεται άνω των -86.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους, στον ευρύτερο χώρο εντοπισμού-ακινητοποίησης, καθώς και σε δύο οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -1- κατσαβίδι,
• -2- ζευγάρια γάντια,
• -6- κινητά τηλέφωνα,
• -2- καπέλα,
• -1- χειρουργική μάσκα,
• -1- ζευγάρι σκουλαρίκια, -1- επίχρυσο ματάκι και -2- ασημένια δαχτυλίδια (τύπου φο μπιζού),
• αποδείξεις διοδίων, με ημερομηνία 24-09-2022, κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ