ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Η απάντηση του Ιωάννη Ε. Κουρδή Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης Ε.Α.Κ. Λάρισας στον Π. Κρίκη υπεύθυνο του τομέα αθλητισμού της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ

Είμαι αναγκασμένος να απαντήσω στις αιτιάσεις του εκπροσώπου αθλητισμού του ΚΚΕ στο Ν. Λάρισας, κ. Κρίκη με διάθεση ορθής ενημέρωσης του κοινού. Είναι πάγια τακτική μου να απαντώ με πράξεις και όχι με λόγια και θεωρητικές προσεγγίσεις σε οτιδήποτε. Παρόλα αυτά είμαι αναγκασμένος να διορθώσω τις ανακρίβειες που περιλαμβάνει η δήλωση του κ. Κρίκη και αφορά στο ΕΑΚ Λάρισας διότι αδικεί τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Επιτροπής Διοίκησης αλλά και των ελάχιστων συνεργατών – υπαλλήλων του ΕΑΚ Λάρισας. Ανακρίβειες που προκύπτουν είτε από έλλειψη ενημέρωσης είτε από διάθεση μικροπολιτικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα:

Οι αθλητές ΔΕΝ πληρώνουν για την χρήση των γηπέδων του ΕΑΚΛ.

Στις εγκαταστάσεις μας πληρώνουν ΜΟΝΟ οι ελάχιστοι αθλούμενοι που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ( personal training) με γυμναστές της επιλογής τους. Ακόμα όμως και για αυτούς ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της πληρωμής όλοι όσοι εμπίπτουν στα παρακάτω κοινωνικά κριτήρια. ( Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, χαμηλά εισοδήματα κλπ). Άρα ακολουθούμε μια κοινωνική πολιτική με ιδιαίτερη ευαισθησία στους συμπολίτες μας και επιτέλους ας πάψουν κάποιοι να παρουσιάζονται ως δήθεν και αποκλειστικά ευαίσθητοι. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι με βάση το Ν. 423/21-8-76 ΦΕΚ 223 Τεύχος Πρώτο, τα αθλητικά κέντρα οφείλουν, όταν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, να εισπράττουν το 15% των χρημάτων της συναλλαγής. Επίσης θα πρέπει οι κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού να εξυπηρετούν πρώτα από όλα τους αθλητές και τον μαζικό αθλητισμό. Όσο για το νεότευκτο προπονητήριο στίβου στο εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια βοηθητικό(αλήθεια τότε γιατί δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία για την αξιοποίηση του χώρου;) , μετά από σκληρή δουλειά από την Επιτροπή Διοίκησης, είναι πλέον ολοκληρωμένο και έχει δοθεί προς χρήση ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους αθλητές. Ένας χώρος-εστία μόλυνσης μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου , αλλά δεν είδαμε από την πλευρά σας (ως εκπροσώπου αθλητισμού) να επικροτείτε τις προσπάθειες μας καθώς και την αποτελεσματικότητα μας.

Για τα θέματα που θέτει για το γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων ο κ. Κρίκης, περίμενα ότι θα ήταν περισσότερο ενημερωμένος διότι επισκέπτεται συχνά αυτή την εγκατάσταση και ως παλιός αθλητής.

Τον ενημερώνω λοιπόν ότι η εγκατάσταση των Βαρέων Αθλημάτων:

  • καθαρίζεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη
  • Η πρόσβαση γίνεται από την κεντρική είσοδο του πυρήνα Αλκαζάρ έτσι ώστε να υπάρχει η εποπτεία από υπάλληλο του ΕΑΚΛ (εκτός αν απαιτεί να έχει προσωπική είσοδο και υπάλληλο)
  • Στην εγκατάσταση κατασκευάστηκε το 2021 σύγχρονη πυρασφάλεια και διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • Αμέσως μετά τους πρόσφατους σεισμούς και μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ε.Δ., αρμόδιο κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ διενήργησε αυτοψία σε όλες τις εγκαταστάσεις μας και τις έκρινε κατάλληλες για χρήση ( πράσινο).
  • Μετά από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις μας η εγκατάσταση για πρώτη φορά το 2021 αδειοδοτήθηκε πλήρως, πληρώντας φυσικά, όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας
  • Διαθέτει πάντα ζεστό νερό
  • Διαθέτει πάντα θέρμανση
  • Διαθέτει πάντα φωτισμό

Επίσης στην συγκεκριμένη εγκατάσταση ανακατασκευάστηκαν οι κερκίδες, βάφτηκαν όλοι οι χώροι, αλλάχθηκαν μετά από 20 χρόνια και τα δύο ταπί, αντικαταστάθηκαν τα ενεργοβόρα φωτιστικά από φωτιστικά LED, προμηθεύσαμε την εγκατάσταση με κούκλες για προπόνηση πάλης κλπ.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή οι εγκαταστάσεις μας είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες, συντάξαμε ήδη μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης με αυτοπαραγωγή ενέργειας, για όλες τις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες είναι πλέον υπό ένταξη έτσι ώστε στο επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τα θέματα του κόστους ενέργειας.

Όσο για τις συνθήκες Σιβηρίας, καμία σχέση δεν έχουν με το ΕΑΚΛ. Έχουν σχέση με ολοκληρωτικά καθεστώτα, άλλης εποχής, με τα οποία ελπίζω να ΜΗΝ συμφωνείτε.

Πριν μιλήσετε για επανάσταση θα πρότεινα να είστε ενημερωμένος. Όπως γνωρίζετε είμαι καθημερινά στις εγκαταστάσεις και πάντα στη διάθεση σας.

Αν γνωρίζατε, είμαι σίγουρος πως θα συμφωνούσατε, ότι η μόνη επανάσταση που συντελείται, είναι στο χώρο του αθλητισμού αλλά και στο ΕΑΚ Λάρισας. Επανάσταση δημιουργίας, ιδεών, δουλειάς, αποτελεσματικότητας, προσφοράς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ