ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο «9ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΆΘΛΟΣ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα. Τόσο στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων, αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες, συμμετείχαν περισσότερα από 600 άτομα. Οι Αχίλλειος Άθλος διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Σ. και της Ελληνικής Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. τερμάτισε ο Φάνης Κατσίκας, με χρόνο 1:23:20, δεύτερος ο Φαρσαλινός Θωμάς Μουτκανάς με 1:24:47 και τρίτος ο επίσης Φαρσαλινός αθλητής Fejzo Klevis με 1:25:43.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Δήμητρα Πουλούλη από τον «Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου» με χρόνο 1:40:20, δεύτερη η Γεωργία Μπαρούτα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων με 1:40:59 και τρίτη η Βάνα Σπύρου του Συλλόγου Δρομέων με 1:41:45.

Σε ότι αφορά τον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 19:02 από τον Κένταυρο Βόλου, δεύτερος ο Σωτήριος-Παΐσιος Φωτογιάννης 19:37 από τα Φάρσαλα και τρίτος ο Μιλτιάδης Καραπιπέρης με 20:45.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελένη Οικονόμου του Πελασγού Λάρισας με χρόνο 22:06, δεύτερη η Τόνια Τσιρογιάννη του ΣΔΥΒ με 27:12 και τρίτη η Κατερίνα Putz με χρόνο 28:30.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα και από τον «8ο Παιδικό – Εφηβικό Αχίλλειο Άθλο» μήκους ενός χιλιομέτρου στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά.

Μετά το πέρας των αγώνων τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια στη δισκοβολία Κρίστι Αναγνωστοπούλου για την μεγάλη προσφορά της στον αθλητισμό.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Αχίλλειος Άθλος είναι ένας αγώνας δρόμου που πλέον όχι μόνον έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή, αλλά έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς αγώνες για αθλητές. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που για όλους εμάς είναι μία ετήσια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Έχει ιδιαίτερη αξία να εργαζόμαστε για τέτοιες εκδηλώσεις σε μία εποχή όπου τα στρεβλά πρότυπα κυριαρχούν. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και προάγει το σώμα και το πνεύμα. Δημιουργεί πρωταθλητές στα τερέν και στη ζωή. Παραδείγματα προς μίμηση και υγιή πρότυπα όπως η δικιά μας, η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρίστι Αναγνωστοπούλου.

Θέλω τέλος να επισημάνω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον φετινό Αχίλλειο Άθλο. Είναι η πρώτη φορά που η διαδρομή του ημιμαραθώνιου είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου για την ακρίβεια και την μοναδικότητα της.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές για την προσπάθεια, αλλά και στους εθελοντές, στους εκπρόσωπους διαφόρων φορέων και φυσικά στους δικούς μας εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας».

Εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων, στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, στους εξής φορείς που συνέδραμαν εθελοντικά: Σύλλογος Ηπειρωτών, Ενεργοί Πολίτες, 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Αιμοδοτικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Τριτέκνων ,Κοινότητα Βαμβακούς, Κοινότητα Βασιλί, Πολιτιστικό Σύλλογος Βασιλί, Σύλλογος Μικρασιατών και στους μεμονωμένους εθελοντές.

Επίσης ευχαριστεί τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα κ.κ. Γκατζογια Νίκο, Μπασαγιαννη Χρήστο, Πρεκατε Ντορα, Βαρακλιωτη Ντίνο, Πιτσιαβα Φωτεινή, Γεροβασιλη Σάκη, Γιαννακού Ντεμιλια, Γούλα Απόστολο, Καψιώχα Άγγελο, Αγγελόπουλο Νίκο και Ζαχαρή Βασίλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ