ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΑ 22 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανησυχία επικρατεί και στο νομό Λάρισας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου αφού υπήρξε μία σημαντική αύξηση της τελευταία εβδομάδα και πλέον στο νομό μετράμε συνολικά 32 κρούσματα εκ των οποίων τα 22 στο δήμο Λαρισαίων. Από τα 22 τα 12 είναι με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και 10 (όλα στο δήμο Λαρισαίων) χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον παρακάτω πίνακα:

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 27/09/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια πενήντα τέσσερα (254) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα έξι (166) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα οκτώ (88) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (27/09/2022, ώρα 11.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί είκοσι δύο (22) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 61 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων = 85 έτη).

Δύο επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com