Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΛ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗ

Παρέμβαση του βουλευτή που μεταφέρει εικόνες θλίψης από το χώρο της κλινικής

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας ασκεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που εμφανίζει η Γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα». Η πλήρης εγκατάλειψή της διαπιστώνεται με σειρά λυπηρών φαινομένων όπως τα γραφεία των γιατρών που λειτουργούν στον… διάδρομο (!), η απουσία μόνιμων κλινών αφού φιλοξενείται σε άλλη (στη χειρουργική) κλινική, η έλλειψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, η απουσία έστω κι ενός επικουρικού και η υποχρηματοδότηση για την προμήθεια υλικών.

Το αποκορύφωμα της κυβερνητικής αναλγησίας όμως είναι πως εδώ και δύο χρόνια (!) εκκρεμεί στο υπουργείο Υγείας η πιστοποίηση της καταλληλόλητας της κλινικής για ειδικευόμενους γιατρούς. Πόσο πιο κάτω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο του κ. Πλεύρη…

Η κλινική σήμερα λειτουργεί χάρη στις αξιέπαινες προσπάθειες του διευθυντή κ. Δημήτρη Παρούτογλου και του λιγοστού προσωπικού, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Για πόσο όμως;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ