ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΜΦΙΒΙΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ TONNERRE

Το ΔΣ του ΣΕΑΝ Λάρισας, συνοδευόμενο από τους Προέδρους Καρδίτσας, Μαγνησίας, τον Έφορο του συνδέσμου Κοζάνης και μέλη Λάρισας και Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERE, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Το εντυπωσιακό σε μέγεθος Ελικοπτεροφόρο κατέπλευσε στο Βόλο, με τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα, στο πλαίσιο της Διακλαδικής Άσκησης Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO-22». Στην άσκηση η οποία είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με μονάδες της ΔΕΠ, του ΠΝ , αεροπορικά μέσα του ΣΞ και μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ.

Κατά την επίσκεψη, οι Έφεδροι Αξιωματικοί ξεναγήθηκαν στο πλοίο και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές του από κλιμάκιο Γάλλων Αξιωματικών. Με το πέρας της ξενάγησης, επισκέφτηκαν τον Ύπαρχο του πλοίου, στον οποίο παρέδωσαν πλακέτα με το έμβλημα του ΣΕΑΝ Λάρισας καθώς και δύο καλάθια με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Θεσσαλικής γης. Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας επεσήμανε την σπουδαιότητα της παρουσίας του Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, οι οποίες, συνεκπαιδευόμενες με τις Ελληνικές, ενισχύουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, στέλνοντας παράλληλα, μήνυμα στρατιωτικής υπεροχής τόσο προς τη Ρωσία που διεξάγει έναν άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και την Τουρκία η οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Ύπαρχος ευχαρίστησε για τα δώρα και ανταπέδωσε προσφέροντας στο ΣΕΑΝ Λάρισας μεταλλικό αναμνηστικό πιάτο με το έμβλημα του TONNERE, Γαλλικό κρασί και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι απόστρατοι ευχαριστούν θερμά τόσο τη Γαλλική Πρεσβεία, και το Διοικητή του TONNERRE, Capitaine de Vaisseau Guillaume Tandonnet για την έγκριση της επισκέψεώς μας όσο και τον Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξίαρχο Ιωάννη Κορέλη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Βόλου για όλες τις διευκολύνσεις που τους παρείχαν προκειμένου να προσεγγίσουμε τον χώρο ελλιμενισμού του πλοίου άμεσα και με ασφάλεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ