Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Διαβεβαιώσεις του Θ. Πλεύρη στην Στ. Μπίζιου για τα Αποκεντρωμένα Γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε Αγιά, Ελασσόνα και Φάρσαλα: 

«Κανένας ασφαλισμένος σε Αγιά, Ελασσόνα και Φάρσαλα δεν θα μείνει χωρίς εξυπηρέτηση και δεν θα στερηθεί των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ». Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στην βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, κατά τη συνάντηση των δυο πολιτικών στο υπουργείο Υγείας.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση της κας Μπίζιου από εκπροσώπους των εργαζομένων στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ σε Αγιά, Ελασσόνα και Φάρσαλα, οι οποίοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανή διακοπή λειτουργίας των τοπικών γραφείων και ζήτησαν τη διαμεσολάβησή της προκειμένου άμεσα να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ τον περασμένο Ιούλιο και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, είχε προταθεί η κατάργηση αυτών των αποκεντρωμένων γραφείων στους τρεις δήμους του ν. Λάρισας, και όπως τόνισε η κα Μπίζιου, πιθανή υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα επιδράσει δυσμενώς τόσο στους πολίτες, όσο και στους εργαζομένους του Οργανισμού.

«Τα αποκεντρωμένα γραφεία του ΕΟΠΠΥ σε Αγιά, Ελασσόνα και Φάρσαλα, είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που κατοικούν μόνιμα σε απομακρυσμένες περιοχές – με δεδομένη και την μεγάλη έκταση του νομού – ή που για άλλους λόγους δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στην πρωτεύουσα του νομού, κάτι που ιδιαίτερα ισχύει για ηλικιωμένους και συνταξιούχους», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας η κα Μπίζιου.

«Ευχαριστώ του υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη, όχι μόνο για την κατανόηση και συμπαράστασή του, αλλά για την συνολικότερη στάση και συνεργασία του», κατέληξε στην δήλωσή της η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ