ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ FUEL PASS 2 ΚΑΙ POWER PASS

Αναφορά προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερακάκη κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης

Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ώστε να καταβληθούν στο σύνολο των δικαιούχων τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ενίσχυση για τα καύσιμα και την ενέργεια (Fuel Pass 2 και Power Pass) ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο για χιλιάδες δικαιούχους του Fuel Pass 2 δεν γίνεται δεκτή για πληρωμή η άυλη ψηφιακή κάρτα τους.

Επιπλέον, πολλοί δικαιούχοι διαπιστώνουν πως «δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα από την τράπεζα» σχεδόν ένα και πλέον μήνα αφότου εγκρίθηκε η αίτησή τους στο vouchers.gov.gr .

Επισημαίνεται ότι το ίδιο πρόβλημα είχε υπάρξει και στο Fuel Pass 1 τον Μάιο, και πολλοί δικαιούχοι χάσανε την επιδότηση.

Επίσης ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει πως «μετά από σχεδόν έναν μήνα καθυστέρησης, πληρώνεται το νέο Power Pass που είχε ανακοινωθεί και αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Η πληρωμή του αφορά μόνο τους δικαιούχους που είχαν πληρωθεί κατά την πρώτη πληρωμή του Power Pass, αφού για αυτούς που η αίτηση είχε απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους και δεν υπήρξε ποτέ η δυνατότητα ένστασης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, καταναλωτές που είναι δικαιούχοι αποκλείονται για δεύτερη φορά από τη νέα πληρωμή του Power Pass.

Πρέπει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα ένστασης ή τουλάχιστον της εκ νέου υποβολής αίτησης με τα διορθωμένα και ορθά πλέον στοιχεία των δικαιούχων καταναλωτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ