Ο ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 6ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας (Αφιερωμένη στο δήμαρχο Λαρισαίων και στους συνεργάτες του)

Σεπτέμβριος 2022.
Εκπαιδευτικός (1) του 6ου ΓΕΛ Λάρισας: πρώτη και δεύτερη ώρα μάθημα στην Γ΄ Λυκείου σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ). Τρίτη και τέταρτη ώρα (μετά από πεντάλεπτο διάλλειμα!!), σχεδόν πετώντας, στο Γυμναστήριο του 6ου Γυμνασίου μάθημα στην Β΄ Λυκείου! Πέμπτη ώρα επιστροφή στις αίθουσες του Πανεπιστημίου ! Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί που είχαν μάθημα τις προηγούμενες ώρες την περιμένουν ,διότι δεν μπορούν να αποχωρήσουν και να πάνε για μάθημα στο 3ο ΓΕΛ που ,και αυτούς, τους περιμένουν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου!

Εκπαιδευτικός (2) του 6ου ΓΕΛ Λάρισας (τοποθετημένος σε τρία σχολεία για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου): δύο πρώτες ώρες σε Γυμνάσιο της πόλης, τέταρτη ώρα σε αίθουσα του 6ου Γυμνασίου, πέμπτη ώρα σε αίθουσα του 3ου ΓΕΛ και έκτη ώρα επιστροφή στο 6ο Γυμνάσιο! Την επόμενη μέρα εμπλέκεται στο πρόγραμμα και το τρίτο σχολείο τοποθέτησης.

Εκπαιδευτικός (3) του 6ου ΓΕΛ Λάρισας (με οργανική θέση στο 6ο ΓΕΛ, χωρίς αυτοκίνητο) παρακαλεί και υποχρεώνεται σε συναδέλφους (εφόσον έχουν το χρονικό περιθώριο) να τη μεταφέρουν στα τρία σημεία για μάθημα ή να πληρώνει από την τσέπη της ταξί (!),καθώς ,όπως γίνεται αντιληπτό, η αστική συγκοινωνία δεν είναι δυνατόν να την εξυπηρετήσει.

Το πού και με ποιες συνθήκες γίνεται το μάθημα; Στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ (με ζέστη και χώρος μη αεριζόμενος και μη φωτιζόμενος -κρυφό σχολειό ),στους διαδρόμους του αμφιθεάτρου( !) ,στο Γυμναστήριο του 6ου Γυμνασίου( !),σε χώρους του 3ου ΓΕΛ και του ,όπως προείπαμε, Πανεπιστημίου ,όπου η εφημερία είναι σχεδόν αδύνατη και η ασφάλεια των μαθητών υπό αμφισβήτηση.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εξαντληθεί, έχουν χάσει την υπομονή τους. Η καθημερινότητα των εκπαιδευτικών είναι μία κόλαση. Τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν από το ένα σχολείο στο άλλο . Πόσο φιλότιμο να έχουν και πόσο να αντέξουν;
Και όλα αυτά γιατί;
Διότι κάποιοι (ο Δήμαρχος Λαρισαίων και οι υπηρεσίες του Δήμου) με περίσσεια ανευθυνότητα δεν φρόντισαν το σχολείο να είναι στην ώρα του έτοιμο, ως όφειλαν.
Ταλαιπωρούν εκατοντάδες οικογένειες και εργαζομένους .
Και το σημαντικότερο; Είναι εξαφανισμένοι.
Πού ήσασταν κύριε Δήμαρχε των Λαρισαίων στον αγιασμό του ταλαιπωρημένου 6ου ΓΕΛ;
Γιατί δεν ήσασταν εκεί εσείς ή κάποιος από τους συνεργάτες σας για να συνομιλήσετε με τους εξαγριωμένους γονείς και αφήσατε τη Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά;

Για τα δύσκολα σάς θέλουμε κύριε Δήμαρχε των Λαρισαίων και όχι για φωτογραφήσεις και χαιρετισμούς στα πανηγύρια και στο παζάρι της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ