ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2023, σε συνδυασμό και με τον προϋπολογισμό, είναι μακριά από βασικές ανάγκες των λαικών οικογενειών της Θεσσαλίας, αφού τομείς όπως της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης εξακολουθούν να μην είναι στην προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής και μάλιστα μετά από τα γερά χτυπήματα που έχουν δεχτεί χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία απ’ αυτά τα φαινόμενα και την ανυπαρξία αντίστοιχων πολιτικών προστασίας. Π.χ. για αντιπλημμυρική θωράκιση προβλέπονται 10% περίπου των δαπανών για το 2023, για αντισεισμική και αντιπυρική προστασία μηδενική δαπάνη.

Οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, είναι κυρίως δράσεις που σχετίζονται με την καπιταλιστική ανάπτυξη της περιοχής, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των έργων που ιεραρχεί το κεφάλαιο.

Ως Λαική Συσπείρωση, δεν θα το ψηφίσουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έργα και δράσεις που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες.
Ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έργα και υποδομές προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλα φυσικά φαινόμενα και κινδύνους σε όλες τις Π.Ε. Οργανωμένες και κατάλληλα στελεχωμένες δομές πολιτικής προστασίας.

Νομοθετική ρύθμιση για την εκτέλεση με γρήγορες διαγωνιστικές διαδικασίες όλων των επειγόντων έργων αποκαταστάσεων στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και όχι αναθέσεις, διαπραγμάτευση με περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, όπως κάνετε στην περίπτωση του ΙΑΝΟΥ, δυο χρόνια μετά, που μοιράζεται έργα αποκαταστάσεων πολλών εκατομμυρίων σε λίγους, με την επίκληση του κατεπείγοντος!

Γρήγορη αποκατάσταση με ευθύνη της περιφέρειας και της κυβέρνησης, όλων των προβλημάτων που προκάλεσαν ο ΙΑΝΟΣ, άλλα καιρικά φαινόμενα και ο σεισμός της 3/3/21.

Σχεδιασμένους ελέγχους για την αντισεισμική επάρκεια των δημοσίων κτιρίων και ιδιωτικών. Παρεμβάσεις και έργα αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων.

Κατασκευή νέων όπου κρίνονται προβληματικά (σχολεία, δομές υγείας, κλπ).

Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαρισμού και διευθετήσεων ποταμιών, ρεμάτων, έργα αντιπλημμυρικά σε Πηνειό, Πάμισο, Ενιπέα, Ληθαίο, και τα άλλα ποτάμια, ρέματα της Θεσσαλίας.

Κατασκευή κατά προτεραιότητα των φραγμάτων του Μουζακίου, της Σκοπιάς και φυσικά όλων των άλλων, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και την ύδρευση και άρδευση, χωρίς ιδιώτες και ΣΔΙΤ.

Ολοκλήρωση της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων του.

Στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας με μόνιμο επιστημονικό και άλλο προσωπικό. Εξασφάλιση του αναγκαίου και σύγχρονου εξοπλισμού, μέσων (υπηρεσιακά μηχανήματα, αυτοκίνητα, κατάλληλα ηλεκτρονικά μέσα).

Πολιτικές και μέτρα προστασίας των δασών, των υδάτων, του αέρα και του εδάφους από κάθε ρύπανση, ορθολογική χρήση τους για τις ανάγκες του λαού και της λαϊκής οικονομίας και όχι βορά στα χέρια των επιχειρηματιών.

Έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, άρδευσης, χωρίς ιδιώτες και ΣΔΙΤ. Επαρχιακή και αγροτική οδοποιία. Ασφαλτόστρωση δρόμων στον ορεινό δήμο Αργιθέας, σκέπαστρο στο Ανθηρό, η σύνδεση Καρδίτσας- Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας. Να γίνουν επιτέλους νέοι ασφαλείς δρόμοι Λάρισα-Φάρσαλα, η παράκαμψη Ελασσόνας και ο δρόμος προς Κοζάνη, η παλιά Ε.Ο Λάρισας-Βόλου.

Κατασκευή σύγχρονων και αποκλειστικά δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες σε όλους δωρεάν. Το ίδιο για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό.

Ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, την απαγόρευση της καύσης, με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς επιβάρυνση του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ