ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η Κ.Ε.ΔΗ.ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο 1η Οκτώβρη διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Κο Γιαννόπουλο Ανδρέα, σε μια παράλληλη δράση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘Αγία Λαύρα’»  στο χώρο του Σταθμού, σχετική ημερίδα  με εισηγητές την κα Παϊλα Ανθή, Ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα ‘Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση’ και την κα Στεφανία Ντόκου Κοινωνική Λειτουργό από το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’.

Το παρόν έδωσαν ο κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι,  επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε», γονείς και παππούδες των παιδιών του σταθμού.

Επίσης τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αγία Λαύρα» με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους, ετοίμασαν δωράκια για τον παππού και τη γιαγιά με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό  και σε συνεργασία με την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» τους τα μοίρασαν.

«Τα άτομα Τρίτης Ηλικίας έχουν πρόσωπο είναι «ο παππούς μας»  , «η γιαγιά μας», «οι γονείς μας» , και «οι ηλικιωμένοι γείτονες μας» . Η Τρίτη ηλικία είναι κεφάλαιο σοφίας που δεν πρέπει να πάψουμε ποτέ να συμβουλευόμαστε, είναι κεφάλαιο γνώσης που πάντα θα αξιοποιούμε και πηγή συνειδητοποίησης ότι η ζωή δεν ήλθε μόνη, αλλά κάποιοι τη γέννησαν, την φρόντισαν, την ανάθρεψαν και μας την παρέδωσαν, έτσι όπως πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε.’’

Χρόνια τους πολλά!», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ