ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «SAVE THE EARTH» ΤΟΥ 6ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+

Την παράσταση “SAVE THE EARTH” του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο STEAMLink θα παρουσιάσει η ομάδα Erasmus του 6ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Λάρισας μαζί με Ιταλούς και Ισπανούς μαθητές, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 30/9/2022 και ώρα 12μ.

Το πρόγραμμα STEAMLink πραγματοποιεί την 2η κινητικότητα μικρής διάρκειας στη Λάρισα την εβδομάδα 26/9-30/9/2022 με συμμετοχή του 6ου Λυκείου Λάρισας από την Ελλάδα, του Ισπανικού σχολείου Colegio JABY, από το Torrejon de Ardoz, Madrid, που είναι και το συντονιστικό σχολείο, και του Ιταλικού σχολείου Liceo Scientifico Statale “G.Marconi”, από τη Foggia.

Το θέμα του προγράμματος διδακτικά αφορά την πρακτική STEAM δηλαδή τη μάθηση των Θετικών Επιστημών με στοιχεία από Φυσικές Επιστήμες (Science), Πληροφορική (Technology), Μηχανική (Engineering), Καλές Τέχνες (Arts) και Μαθηματικά (Mathematics).

Ειδικότερα, διερευνούμε με τη μέθοδο STEAM τη δράση για το περιβάλλον και την εφαρμογή αρκετών σχετικών Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε., όπως την ισότητα των φύλων, την καλύτερη υγεία, την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στο σύγχρονο κόσμο, τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και της έλλειψης ενέργειας, την αναβάθμιση του χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος.

Οι Έλληνες και ξένοι συμμετέχοντες και οι συνοδοί καθηγητές τους αυτή την εβδομάδα περιηγήθηκαν τη Λάρισα, συνομίλησαν με τους δημοτικούς μας άρχοντες στο δημαρχείο, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε όλα τα μουσεία μας συνδέοντας ό,τι έβλεπαν με την αειφορία στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Μακρυνίτσας και την περιοχή της τσιμεντοβιομηχανίας ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο συζητώντας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης της γης, του αέρα και του νερού. Φύτεψαν συμβολικά δύο δέντρα στο Πάρκο των Χρωμάτων. Τέλος προετοίμασαν σχετική παράσταση-φόρουμ για να διερευνήσουν λύσεις με το κοινό για τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.

Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος θα είναι ένα σεμινάριο καλών πρακτικών Erasmus+ μόνο για καθηγητές των παιδαγωγικών ομάδων όλων των συμμετεχόντων σχολείων στη Foggia της Ιταλίας το διάστημα 11/10-14/10/2022.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ