ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να τονίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η 1η Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία να μας υπενθυμίσει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, να εντοπίζουμε τα προβλήματά τους και να στεκόμαστε πάντα δίπλα τους.
Είναι σημαντική η συμβολή των ηλικιωμένων στην οικονομική και κοινωνική ζωή και παίζει σημαντικό ρόλο η μετάδοση των γνώσεων και των εμπειριών τους.

Οι ηλικιωμένοι δημότες μας είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι θείες μας, οι θείοι μας, οι γιαγιάδες μας, οι παππούδες μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ως δημοτική Αρχή είμαστε πάντα δίπλα στους ηλικιωμένους – κατοίκους. Δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια, σιγουριά, ηρεμία, για να μπορούν με ελπίδα να ατενίζουν την επόμενη μέρα και να μη νιώθουν βάρος στις οικογένειές τους και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Οφείλουμε να τους προσφέρουμε ανεξαρτησία, αυτοσεβασμό και δυνατότητες για μια αξιοπρεπή διαβίωση και ενεργή συμμετοχή στην καθημερινότητα παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας.

Ακούμε με προσοχή τα αιτήματά τους και δίνουμε λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα, μέσω των ΚΑΠΗ του Δήμου μας και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Τους υποστηρίζουμε και τους συμπαραστεκόμαστε, ώστε να μη νιώθουν αποκλεισμένοι και μόνοι.

Χρωστάμε λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρόσφεραν την φροντίδα και την αγάπη τους απλόχερα στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους.

ο Δήμαρχος Τεμπών

Γεώργιος Μανώλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ