ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Δείτε τι αναφέρει η διοίκηση στο κείμενό της

Για άλλη μια φορά, για άλλη μια χρονιά, η Δημοτική αρχή, εμπαίζει τους εμπόρους της Λάρισας.
Για άλλη μια φορά, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στις νομοθεσίες και στις κανονιστικές.
Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους εμπόρους της πόλης.

Το παζάρι επιτρέπεται να λειτουργεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 327/16-7-2015 απόφαση του Δήμου Λαρισαίων και τον Ν.3769/2009, ο οποίος προβλέπει ρητώς ότι η διάρκεια των εμποροπανηγύρεων (παζάρια) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) συναπτές ημέρες.

Σήμερα, ημέρα Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ήδη από το πρωί, το παζάρι λειτουργεί κανονικά, χωρίς ένδειξη προετοιμασιών αναχώρησης.
Το παζάρι, που κάθε φορά «νεκρώνει» την αγορά της πόλης, σήμερα Σάββατο 1/10/2022, παράνομα, σφύζει από ζωή, έπειτα από τις χθεσινές αποπροσανατολιστικές ανακοίνωσες Αντιδημάρχων για την λήξη του.

«Πνίγει» για άλλη μια μέρα την αγορά της πόλης που λειτουργεί νόμιμα όλο τον χρόνο, που δεν είναι επισκέπτης των 7 ημερών και που απόλυτα δικαιολογημένα, σήμερα, νιώθει ότι την χλευάζουν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ενημερώσαμε με την υπ’ αριθμό 195/20-9-22 επιστολή μας τον Δήμο Λαρισαίων για την απαίτησή μας να διασφαλιστεί η νομιμότητα της λειτουργίας της φετινής εμποροπανήγυρης καθώς κανένας δεν είναι υπεράνω των Νόμων.

Σήμερα λοιπόν βιώνουμε για άλλη μία φορά την σιωπηλή παράταση αυτού του παλαιού θεσμού.
Και αξίζει να αναρωτηθούμε πάλι τί είναι πιο σημαντικό για την πόλη μας. Τί μας κάνει περήφανους. Το να διαφημίζουμε την πιθανώς καλύτερη εμποροπανήγυρη της περιοχής για μία εβδομάδα το χρόνο ή το να στηρίζουμε την τοπική αγορά και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία για όλο τον χρόνο.

Απαιτούμε να κλείσει τώρα το παζάρι και να τηρηθούν τα νόμιμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ