ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Την εξέλιξη των εργασιών που αφορά στην κατασκευή και βελτίωση τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει αντιπροσωπεία από το Δήμο που επισκέφθηκε την περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται σε τρία τμήματα. Το πρώτο τμήμα αφορά τον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από την οδό Αγιάς έως την οδό που συνδέει τον οικισμό Γλαύκης με τον οικισμό Ναμάτων μήκους 7.000 μέτρων, το δεύτερο τμήμα είναι ο αγροτικός δρόμος που βρίσκεται περιφερειακά του οικισμού του Πλατυκάμπου μήκους 1.000 μέτρων και το τρίτο τμήμα αφορά βελτίωση της οδού από υφιστάμενη αγροτική οδό έως τμήμα οδού που βρίσκεται σε εξέλιξη για επίσης βελτίωσή της από δεύτερη εργολαβία.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται συνίστανται σε εκσκαφή εδάφους γαιώδες-ημιβραχώδες, σε τοποθέτηση γεωϋφάσματος όπου απαιτείται, σε διάνοιξη τάφρου για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων όπου απαιτείται, σε κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, σε τοποθέτηση κρασπεδορείθρων και ασφαλτικής προεπάλειψης, σε κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, σε τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και απαραίτητων πινακίδων για σήμανση ασφάλειας και τέλος σε διαγράμμιση των οδών.

Η κατασκευή του έργου πραγματοποιείται από τον ανάδοχο σύμφωνα με τα καλύτερα, από επιστημονικής και τεχνικής άποψης, πρότυπα και υλικά. Εφαρμόζει δε τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της μελέτης, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η απαιτούμενη δαπάνη εργασιών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.771.478,86 €.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για το συγκεκριμένο έργα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε συνεργασία με την τεχνική μας υπηρεσία κατασκευάζουμε στη ΔΕ Πλατυκάμπου τρία έργα ουσίας. Τρεις οδικούς άξονες οι οποίοι δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε μια δύσκολη εποχή για την εκτέλεση δημοσίων έργων διεκδικήσαμε από την Πολιτεία τους αναγκαίους πόρους και τους αξιοποιήσαμε κατασκευάζοντας έργα χρηστικά για τους συνδημότες μας.

Έργα που σε συνθήκες ασφάλειας εξασφαλίζουν την γρήγορη και απρόσκοπτη μετακίνηση τους. Ο Περιφερειακός Πλατυκάμπου που σε λίγες μέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων. Μέσω αυτού του δρόμου καταφέρνουμε να ελαχιστοποιήσουμε την κίνηση των βαρέων οχημάτων και των αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο της τοπικής κοινότητας αφού αυτά υποχρεωτικά θα κινούνται περιμετρικά ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Κουκούτσης, Κ. Φιλιππούλης και Αλ. Χονδρονάσιος και ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Γ. Νταλαμπύρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ