ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος Συν Πολιτείας και Τασούλα Νταλαμπέκα πρ. πρόεδρος Αμπελώνα

Είναι άμεση η ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα που θα κάνουν ασφαλή την κίνηση πεζών και οχημάτων στον Αμπελώνα. Το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την πόλη αλλά ιδιαίτερα πρέπει να αντιμετωπιστεί το κέντρο στον άξονα των οδών Θερμοπυλών και Αγίου Κωνσταντίνου.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος εγκατέλειψε τα έργα των αστικών αναπλάσεων που θα άλλαζαν εκτός των άλλων και την κινητικότητα στην πόλη. Ας φροντίσει τουλάχιστον τώρα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Έτσι στη βάση μιας μελέτης πρέπει να γίνουν:

· Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

· Παρεμβάσεις στους χώρους στάθμευσης.

· Ενίσχυση του οδοφωτισμού.

· Ενίσχυση της οδοσήμανσης με διαγραμμίσεις.

Το τελευταίο μπορεί να γίνει άμεσα με την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας.

Να γίνει οριζόντια σήμανση με διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα που θα αποτρέπει την αβλεψία των οδηγών και την πιθανότητα ατυχήματος. Ιδιαίτερα στις διασταυρώσεις της οδού Αγίου Κωνσταντίνου με τις οδούς Καραϊσκάκη, Λαρίσης και Ελ. Βενιζέλου.

Το 2018 ως δημοτική αρχή είχαμε πραγματοποιήσει διαγραμμίσεις στην περιοχή των σχολείων και της λαϊκής αγοράς με αποτέλεσμα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, ενισχύοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μιας οργανωμένης πολιτείας.

Η εγκατάλειψη των έργων ανάπλασης του Αμπελώνα από τον Δήμαρχο πάει την πόλη πίσω. Το θέμα τώρα είναι να μην πληρώσουν οι πολίτες την απραξία του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ