«ΉΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ», Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Από την 1η Σεπτεμβρίου το Αιμοδυναμικό Τμήμα της καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργεί σε καθημερινή εφημερία, αντιμετωπίζοντας όλες τις περιπτώσεις ασθενών, που απαιτούν άμεση καρδιολογική παρέμβαση, χωρίς να χρειάζεται η μεταφορά τους σε γειτονικές πόλεις.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα για αυτή τη θετική εξέλιξη, από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα και με την δέσμευση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, κατά την συνάντησή μας στις 30 Ιουνίου, όπου και του είχα θέσει το σχετικό αίτημα.
Ήταν δίκαιο, λοιπόν, έγινε πράξη».

Αυτά δήλωσε, μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Αναλυτικότερα, ο Λαρισαίος γιατρός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη και τον αν. Διοικητή Γιώργο Αποστολίνα, για τη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος με 4 επιπλέον Τεχνολόγους – Ακτινολόγους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των τμημάτων κατά τις εφημερίες.

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, συνοδευόμενος από την καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής κ. Μαριάννα Βλυχού, επισκέφθηκε το νέο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών όλης της Περιφέρειας.

Επιπλέον, ο Χρήστος Κέλλας συναντήθηκε με τον καθηγητή Παθολογίας και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ, Γιώργο Νταλέκο, με τον οποίο συζήτησαν για τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και της πιθανής έξαρσης της πανδημίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα για τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε καθημερινή βάση, που αποτελούσε αίτημα, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά ολόκληρου του πληθυσμού της Κεντρικής Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά για να επιτευχθεί η καθημερινή εφημερία του Τμήματος, καθώς και να συγχαρώ όσους συνέβαλαν προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να μην κινδυνεύουν ζωές συνανθρώπων μας.

Η κυβέρνησή μας, αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα τη βούληση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ