ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, έστειλε το εξής μήνυμα, το οποίο προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο και στην εκδήλωση «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Μαζί, ας Κάνουμε τις Ζωές μας Καλύτερες», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα και συνδιοργανώθηκε από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Νομού Λάρισας και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Στο μήνυμά της η κ. Βαγενά είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η Λουλού είναι η σκυλίτσα μου, είναι γνωστή στη Λάρισα, γιατί πάντα με συνοδεύει και με συνόδευε στα ταξίδια μου. Είναι ένα ζώο που το βρήκα κακοποιημένο πριν από 10 χρόνια. Έχουμε ζήσει 10 χρόνια υπέροχα μαζί, συντροφευμένα, σε όμορφες και δύσκολες στιγμές.

Τώρα η Λουλού έχει αρρωστήσει από μια αρρώστια που λέγεται «σύνδρομο Cushing», που εμφανίζεται στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Είναι υπερέκκριση κορτιζόλης και προσβάλει ζωτικά όργανα. Της σκυλίτσας μου, λοιπόν, της έχει επηρεάσει την κινητικότητά της από τη μέση και κάτω, δηλαδή η Λουλού είναι παράλυτη στα πίσω της πόδια.

Θα ήθελα, λοιπόν, να πω ότι τα κατοικίδια έχουν την ομορφιά, τη χαρά, όσο είναι υγιή και μας συντροφεύουν, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι, κάποια στιγμή, να αντιμετωπίσουμε την ασθένειά τους και μάλιστα μια χρόνια ασθένεια, όπως αυτή της Λουλούς, που δεν φέρνει άμεσα τον θάνατο, αλλά φέρνει μια αναπηρία.

Δεν είναι εύκολη η διαχείριση ενός τέτοιου του θέματος. Γιατί δυστυχώς, πέρα από το ότι το ζώο δε μπορεί να περπατήσει, δε μπορεί να κάνει και τις φυσικές του ανάγκες έξω.

Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Εγώ, για παράδειγμα, δεν διανοούμαι να κάνω κάτι άλλο από το να την περιποιούμαι σαν να είναι, όπως και είναι, δικό μου πλάσμα, όπως θα έκανα για έναν άλλον δικό μου άνθρωπο.

Θα πρέπει να ξέρουν όσοι αγαπούν τα ζώα και παίρνουν ζώα για συντροφιά, ότι μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί αυτά τα ζώα να τα υπηρετήσουν και με αυτόν τον τρόπο.

Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους να είστε καλά, να είναι καλά τα ζωάκια σας και να τα χαίρεστε.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ