ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ WORLD ROBOT OLYMPIAD 2022 ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο του πανελλήνιου προκριματικού αγώνα για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η ομάδα “Yellow squad”, αποτελούμενη από τους Λαρισαίους Γεώργιο Καραπιδάκη και Ανάργυρο – Άγγελο Ζαγγανά με προπονήτρια την Λαρισαία εκπαιδευτικό κ. Πολυξένη Κουτσίκου, κατέκτησε την πρώτη θέση και θα συμμετέχει στον τελικό της World Robot Olympiad 2022, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Dortmund της Γερμανίας στις 17-19/11/2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com η ομάδα των Λαρισαίων κατασκεύασε ένα ρομπότ το οποίο χρησιμοποιείται στην ανακύκλωση αφού μπορεί να προχωρά στη συλλογή και διαλογή απορριμμάτων τα οποία τοποθετεί σε κάδους ανάλογα με το χρώμα τους.

Το ίδιο ρομπότ με τη φιλοσοφία της κατασκευής του μπορεί να ξεναγήσει επισκέπτες σε μουσείο δείχνοντάς τους τα διάφορα εκθέματα, ή να φροντίζει ηλικιωμένους σε τμήμα κάποιου νοσοκομείου ή γηροκομείου μεταφέροντας ρούχα στα πλυντήρια, να φέρνει νερό σε διαφορετικά δωμάτια και να προσέχει καθώς κινείται στους διαδρόμους.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas, θα διεξαχθεί στο Dortmund της Γερμανίας στις 17-19/11/2022, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Π.τ Ε.Ε.) Δρ. Ursula Von der Leyen .

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad)

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται σε περισσότερες από 75 χώρες από όλον τον κόσμο. Οι Εθνικοί διοργανωτές της WRO, όπως ο WRO Hellas για την Ελλάδα, εξασφαλίζουν ότι περισσότερα από 70.000 παιδιά και νέοι παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών. Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό project σχετικό με τη φετινή θεματολογία «Ο φίλος μου το ρομπότ μου» (Future Innovators – Πρώην Open κατηγορία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ