ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΟΠΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δείτε τί αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της Συν Πολιτείας

Ο δήμαρχος νομίζει ότι μπορεί να ‘’δουλεύει’’ τον κόσμο.
Έτσι βρέθηκε με τους κτηνοτρόφους της Περαχώρας και τους ζήτησε να παλέψουν μαζί του για να μην εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά σε δημοτική γη. Σαν να ζήτησε από τους ανθρώπους να παλέψουν μαζί του ώστε να πειστεί ο ίδιος να μην εκμισθώσει την έκταση στην εταιρία που την ζητάει.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους αναφέρω σχηματικά ότι:

Όταν μια εταιρία καταθέτει πρόταση να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά σε μια περιοχή ακολουθούν μια σειρά από εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις. Από την άδεια παραγωγού, την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, την δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο κ.λπ. ‘Ερχεται λοιπόν η στιγμή που οι υπηρεσίες θα ζητήσουν από την εταιρία το μισθωτήριο για την έκταση. Εκεί έχει εμπλοκή ο κάθε Δήμαρχος, δηλαδή αν θα νοικιάσει την έκταση ή όχι.

Άρα και ο δικός μας Δήμαρχος θα πρέπει να το νοικιάσει ή όχι. Υπάρχει όμως απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (με δική μου πρόταση) που δεν εγκρίνει καμιά μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτηνοτροφικές εκτάσεις.

Επομένως τι πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος; Να κάνει το αυτονόητο. Να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην εκμισθώσει την έκταση στην εταιρία.

Αλήθεια ξέχασε ότι υπάρχει αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Μήπως με το να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θεωρεί ότι το ‘’παίρνει επάνω του’’ και αγωνίζεται;

Η απλά προβάλλει τον εαυτό του (πως τάχα αντιστέκεται) για μια τυπική διαδικασία που είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ