ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ: ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Κατά την επίσκεψή του στο Συκούριο τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αντιπαγετική προστασία

Στην πλατεία Συκουρίου βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και συζήτησαν για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.
Συνάμα παρακολούθησε και την εκδήλωση φορέων της περιοχής για το αμύγδαλο, με ομιλητή τον καθηγητή κ. Κουρέτα.

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Καπετάνος δήλωσε: «Βρέθηκα σήμερα στο Συκούριο όπου συναντήθηκα με κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκα για τις φετινές παραγωγές των προϊόντων που καλλιεργούν, οι οποίες σε πολλά προϊόντα ήταν ικανοποιητικές.

Η περιοχή του Συκουρίου, είναι ένας τόπος εύφορος με δενδροκαλλιέργειες, κυρίως αμυγδαλιές, όπου εδώ παράγεται πάνω από το 30% του αμυγδάλου στη χώρα μας. Το αμύγδαλο, ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή και είναι μια καλλιέργεια που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, συζητήσαμε για το φαινόμενο του παγετού, που πλήττει συχνά τα κτήματά τους και για τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την αντιπαγετική προστασία, μέσω ειδικών ανεμιστήρων από προγράμματα χρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο δήμος Τεμπών είναι ένας ζωντανός Δήμος και ένας τόπος με έντονα πολιτιστικά και ιστορικά αφηγήματα, που πρέπει η Πολιτεία να συνδράμει στην αξιοποίηση τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ