Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Μετά την έντονη αναστάτωση που δημιουργήθηκε σχετικά με μία ενδεχόμενη μείωση ωραρίου των καταστημάτων, ως απόρροια της ενεργειακής κρίσης, από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σας καθιστώ σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί στην πόλη μας, όχι τουλάχιστον χωρίς κυβερνητική απόφαση που θα διασφαλίζει και εμάς ως επιχειρηματίες και τους εργαζομένους αλλά και την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της αγοράς.

Οι συνθήκες που βιώνουμε ως έμποροι είναι σίγουρα απάνθρωπες ωστόσο εάν ίσχυε το μέτρο θα έπρεπε να ήταν οριζόντιο. Να εφαρμοστεί για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφύγουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Να δοθούν αυτομάτως επιδοτήσεις, να έχει περιορισμένη ισχύ για όσο διαρκούν οι συνθήκες και να δοθεί η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν προέβη σε αντίστοιχες ενέργειες. Δεν μπορούμε λοιπόν να λειτουργούμε τα καταστήματά μας λιγότερες ώρες με τις ίδιες υποχρεώσεις και χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία. Χωρίς κυβερνητική απόφαση και λήψη βοηθητικών μέτρων, η αγορά της Λάρισας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως είθισται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ